Osprey wandelrugzak Skimmer 20 liter

Op pad met de wandelrugzak Osprey Skimmer 20

Het begint langzaam lente te worden en dat betekent: lekker veel de natuur in! Met de allereerste zonnestralen van afgelopen zaterdag pakte ik mijn wandelrugzak in, trok stevige schoenen aan en ging op pad. Ik kan me inmiddels niet meer voorstellen zonder mijn Osprey Skimmer 20 op pad te gaan, dus als jij nog op zoek bent naar een fijne wandelrugzak, lees dan gauw verder.

Wandelrugzak Osprey Skimmer 20

Maar hé, welke rugzak gebruik ik eigenlijk? Sinds een tijdje gaat mijn Osprey Skimmer 20 standaard mee als ik ga wandelen. Deze nieuwe wandelrugzak van Osprey zit me als gegoten, waardoor ik nauwelijks voel dat ik iets op mijn rug draag. De rugzak heeft een ventilerend rugpand met zogenaamd ‘bump foam’, wat niet allen comfortabel is, maar ook nog eens zorgt dat je rug lekker koel blijft. Ook heel fijn is dat de rugzak verschillende vakken heeft: naast het hoofdvak, heeft de Skimmer twee zijvakken (voor bijvoorbeeld een thermosfles) en een horizontaal krasvrij ritsvakje aan de bovenkant (voor bijvoorbeeld je zonnebril of telefoon). Onderop zit ook nog een ritsvak waar de regenhoes in zit.

Osprey wandelrugzak Skimmer 20 liter
Niet meer weg te denken tijdens mijn tochten: de wandelrugzak Osprey Skimmer 20

Osprey en duurzaamheid

Natuurlijk ga ik je niet vertellen dat je deze wandelrugzak móet kopen om mooie wandelingen te maken. Maar als je aan de start van dit outdoorseizoen net als ik (m’n oude viel na honderden kilometers zowat uit elkaar) op zoek bent naar een fijne wandelrugzak, kan ik je de Skimmer 20 zeker aanraden. Osprey maakt kwalitatief hoogwaardige producten die lang meegaan. Ze geven zelfs een All Mighty Guarantee op hun producten. Dat betekent dat ze je rugzak, regenhoes of backpack (tegen een kleine vergoeding) repareren als er iets stuk is. Zo gaat Osprey onnodige verspilling van materiaal tegen.

Osprey wandelrugzak
Waar je ook gaat wandelen, een goede rugzak maakt de wandeling zoveel fijner!

Wat zit er eigenlijk in die rugzak?

Voor een dagwandeling is een wandelrugzak van 20 liter groot genoeg. Zeker als het mooi weer is. Toch neem ik voor de zekerheid altijd een regenjas of poncho mee. Dat is niet alleen handig als het plotseling gaat regenen, maar ook voor als het ’s avonds afkoelt. Verder neem ik minstens een liter water mee en een paar wandelsnacks, zoals brood, kaas, noten, rozijnen, groente en fruit. Een zakmes, zonnebril en zakdoekjes mogen ook zeker niet in mijn rugzak missen. Omdat ik in de Osprey Skimmer 20 zelfs toen nog ruimte had, nam ik nog een boek mee. Lekker om tijdens de wandelpauze even in het gras te liggen lezen!

Osprey wandelrugzak Skimmer 20 liter
Een wandelrugzak van 20 liter is perfect voor dagwandelingen

-Disclaimer: Ik heb de Skimmer 20 van Osprey gekregen om te testen. Dit heb ik een paar maanden uitvoerig gedaan en ik ben écht enthousiast over deze rugzak. Ik krijg niet betaald om dit artikel te schrijven en de mening die je leest, is 100% die van mij. –

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.