Plantaardig genieten op de Veganer Weihnachtsmarkt Leipzig:

Kerstmarkten, die heb je natuurlijk genoeg in Duitsland. Maar een vegan kerstmarkt is toch wel bijzonder. Afgelopen weekend werd Feinkost in Leipzig omgetoverd tot een helemaal plantaardig kerstfeestje. Je kon er heerlijk eten bij foodtrucks (en dat deden we!), mooie handgemaakte sieraden kopen en meer te weten komen over een veganistische levensstijl. Zo’n kerstmarkt is nou typisch Leipzig: alternatief, duurzaam en relaxed. Ongedwongen, maar toch met een boodschap.
 
Vegane Kräppelchen
 
 
Na een rondje te hebben gelopen om al het eten te bekijken, koos ik voor vegan Kräppelchen, kleine gefrituurde deegkussentjes met poedersuiker en kaneel. Klinkt lekker? Het smaakt nog lekkerder. Ik ga binnenkort eens kijken of ik ze zelf kan maken. Dan zal ik het recept natuurlijk delen! En vind je die foodtruck niet leuk met al die lichtjes?
 
vegan kerstmarkt Leipzig
vegan kerstmarkt Leipzig Feinkost

De vegan kerstmarkt werd georganiseerd door drie dierenrecten- en veganisme-organisaties uit Leipzig en vond plaats op het Feinkostgelände. Dit is een bijzondere plek, waar handwerkers, kunstenaars en handelaars zich na de val van de Berlijnse muur hebben verzameld. Er zijn leuke winkeltjes met bijvoorbeeld lokaal geproduceerde en duurzame kleding te vinden en regelmatig zijn er gave, alternatieve evenementen. Ik vind het cool dat ze een vegan kerstmarkt hebben georganiseerd om te laten zien dat je Kerst ook zonder veel vlees en andere dierlijke middelen kan vieren. Want uiteindelijk is Kerst ook een goede tijd om een beetje rekening met onze omgeving te houden, toch?

vegan kaarsen kerstmarkt Leipzig

Ook zin gekregen om een vegan kerstmarkt te bezoeken? Viva Las Vegas maakte een lijstje met vega kerstmarkten in Europa. Helaas is er nog geen enkele in Nederland, maar dat komt hopelijk volgend jaar verandering in!

EDIT: In 2017 werd door Viva Las Vega’s een vegan kerstmarkt op 9 en 10 december in Haarlem georganiseerd. Houd de website in de gaten voor toekomste veganistische kerstmarkten in Nederland.

17 gedachten over “Plantaardig genieten op de Veganer Weihnachtsmarkt Leipzig:”

  1. Wat ontzettend leuk! Het ziet er ook meteen weer heel gezellig uit, persoonlijk mogen die vegan kerstmarkten ook wel naar Nederland toekomen 😉 Liefs, Merel

  2. Ziet er super gezellig uit! In Duitsland zijn toch altijd de beste kerstmarkten. En ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar die Kräppelchen. Gooi een receptje online als het lukt? 😀

    1. De Duitse kerstmarkten zijn inderdaad wel the real deal 😉 Leuk dat je benieuwd bent naar het recept. Volgende week ben ik weer in Nederland en dan ga ik er eens mee aan de slag. Een frituurpan heb ik namelijk niet op mijn studentenkamer haha. Maar misschien is het ook wel op een andere manier mogelijk! Je hoort het nog 🙂

  3. Heel tof dat dit bestaat, zeg. Ziet er megagezellig uit en die Kräppelchen oooh (hartjesogen), het water loopt me in de mond. Als je er een receptje van kan maken, zou dat heel leuk zijn, hihi. Liefs!

    1. Zeker gaaf! En dankjewel 🙂 Ik studeer in Duitsland en kreeg veel de vraag of ik ook in het Duits wilde schrijven, vandaar! En het is ook nog eens een goede oefening voor mij 😉

  4. Ziet er gezellig (en lekker natuurlijk) uit! En die deegkussentjes zie ik ook wel zitten 🙂 (maar ik denk dat ik nu gewoon zin heb in iets zoets, want die zandkoekjes van net waren ook al wel aantrekkelijk). Trouwens, ik kan niet goed Duits, maar jij overduidelijk wel! Heb je duits bloed in je of ben je een geniaal snelle leerder (?) en leer je het door in Leipzig te wonen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.