Het Veerkwartier Haarlem

Het Veerkwartier Haarlem

De laatste zonnestralen van de dag verlichten de kas en zorgen voor een mooi schaduwspel binnen. Samen met een vriendin uit Frankrijk heb ik net kleding geruild en geniet nu van warme chocolademelk in de avondzon. We zitten bij Het Veerkwartier, een kascafé aan de Veerplas in Haarlem. Een plek waar je ook binnen buiten lijkt te zitten.

Café in een kas

Het Veerkwartier ligt aan de rand van de Veerplas in het Oosten van Haarlem. Omdat het café zich in een voormalige plantenkas bevindt, is het er heerlijk licht en heb je het gevoel dat je buiten zit. Buiten kan je trouwens ook heerlijk op banken en zitzakken chillen, maar op deze koude winterdagen is het binnen toch wel aangenaam warm. Deels omdat de zon de kas verwarmt, deels door de houtkachel.

Het Veerkwartier Haarlem

Altijd in ontwikkeling

Bij Het Veerkwartier is altijd iets te zien, doen of horen. Elke zondag is er livemuziek, er zijn feestjes en ook de kledingruil van Katla’s Nieuwe Kleren vindt hier om de maand plaats. Bovendien doen ze bij Het Veerkwartier graag experimenten. Op dit moment zoeken ze bijvoorbeeld naar een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic rietjes. Kortom, hier verveel je je nooit.

Het Veerkwartier Haarlem

Hipsters, kids en kunstenaars

Ook leuk: Het Veerkwartier zit vol met verschillende mensen. Kinderen die buiten spelen, hun ouders die binnen wijn drinken, freelancers die druk op hun laptop typen en kunstzinnige types die aan een project werken. Iedereen voelt zich hier thuis. Wij ook. Je kan hier prima de hele dag chillen. Je zou het liefst in de kas blijven slapen om ’s nachts de sterren te bewonderen. Misschien een idee voor de toekomst: logeren in Het Veerkwartier?

Het Veerkwartier Haarlem

Meer in Haarlem

Een bezoekje aan Het Veerkwartier kan je prima combineren met een dagje Haarlem. In dit artikel vind je zeven dingen die je gratis in deze stad kan doen. Wist je trouwens dat dit niet het enige kascafé in Haarlem is? In het Kweekcafé kan je ook heerlijk lunchen en thee drinken.

4 gedachten over “Het Veerkwartier Haarlem”

  1. Pingback: Kledingruil: van afdankertje tot parel

  2. Pingback: Geruild: een tweedehands outfit voor €0,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.