Middagje Utrecht

Het is weer maandag en dat betekent… vijf dagen gratis reizen! Zin om daar eens goed gebruik van te maken? Ik kan het het Universiteitsmuseum en de Oude Hortus in Utrecht zeker aanraden. Eindig de dag bij tapasbar El Mundo, waar ze ook nog eens een leuke studentenactie hebben op maandag.

Universiteitsmuseum

Het is bijna onmogelijk je te vervelen in het Universiteitsmuseum, want er is zó veel. Ik bezocht de tentoonstelling Tot op het bot, die nog tot dit najaar te zien is. De blikvangers zijn natuurlijk de prachtig opgezette skeletten, maar je kan er ook horen hoe een kangoeroehart klinkt, voelen aan de tanden van een haai of een kijkje nemen bij de operatie van een hondenhernia.

Universiteitsmuseum Utrecht, Lange Nieuwstraat 106
Vanaf Utrecht CS elf minuten met bus 2 tot bushalte Universiteitsmuseum

Oude Hortus

Naast het Universiteitsmuseum bevindt zich de Oude Hortus. Zodra je de tuin binnenstapt, vergeet je dat je eigenlijk in de drukke binnenstad bent. In de winter zijn de kassen het meest interessant, maar ook buiten groeit er nog genoeg. Bovendien is Museumcafé Ginkgo een fijne plek om even uit te rusten.

Oude Hortus, naast het Universiteitsmuseum Utrecht

Tapas bij El Mundo

Na een middagje slenteren door het museum en de tuin, heb je vast honger gekregen. Als het water je in de mond loopt bij het horen van garnalen in knoflookolie, tomatencrostini of champignongs gevuld met bacon, kaas en walnoten, zit je bij El Mundo zeker goed. Van maandag tot en met donderdag eet je er onbeperkt tapas voor maar 17,95. Extra leuk: op maandag krijg je er op vertoon van je studentenpas een halve liter sangria bij!

Tapasbar El Mundo, Voorstraat 18
Vanaf Utrecht CS acht minuten met bus 8 tot de halte Neude

2 gedachten over “Middagje Utrecht”

  1. Een goed voornemen voor 2016 is om meer musea te bezoeken. Ik heb het universiteitmuseum nu alvast toevoegd aan mijn lijst voor museum die ik wil bezoeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.