Thomaskirche Leipzig

3 x uitzicht over Leipzig

  1. 1. Thomaskirche

De Thomaskirche staat vooral bekend omdat Johann Sebastian Bach er ooit werkte, maar wist je ook dat je de kerktoren kan beklimmen? 232 traptreden brengen je naar het topje van de kerk en geven je een prachtig uitzicht over het centrum van Leipzig. Maar ook onderweg omhoog kom je allerlei spannende dingen tegen. Zo vind je bijvoorbeeld ‘graffiti’ van een voetartilerist uit de tijd van de Völkerschlacht en kan je de enorme klokken van dichtbij bekijken. Een rondleiding door de toren van de Thomaskirche is op dit moment alleen nog als groep te boeken, waarover je hier meer kunt lezen. Maar als je de kerkbeheerder vriendelijk vraagt, neemt ‘ie je misschien ook wel individueel mee naar boven.

Thomaskirche Leipzig

  1. 2. Panorama Tower

Als je een rondje door Leipzig hebt gewandeld, is de grote glimmende MDR-toren je vast niet ontgaan. Vroeger was dit een gebouw van de Universiteit Leipzig, nu is de televisie- en radio-omroep van Midden-Duitsland hier gevestigd. Op de 31te verdieping vind je een restaurant met dakterras. Toegang kost 3 euro, maar als je in het café iets bestelt, krijg je het geld weer terug. Op het dakterras heb je een 360º-uitzicht over heel Leipzig. Tip: als je een waar kleurspektakel wil zien, zorg dan dat je minstens een halfuur voor zonsondergang de toren beklimt. Dit is het moment dat de hemel zich paars, roze en oranje kleurt. Spectaculair!

Panorama Tower Leipzig

  1. 3. Fockeberg

Voor een geheel gratis, maar prachtig uitzicht over Leipzig, zit je op de Fockeberg goed. Ik ontdekte dit plekje op mijn laatste dag in Leipzig en was echt onder de indruk. Tussen de wijken Connewitz en Südvorstadt in bevindt zich een enorme heuvel met een slingerend pad dat je naar de top brengt. Bovenop is een groot grasveld, omringd met bomen. Op een paar plekken zitten er gaten, waardoor bomen natuurlijke kaders vormen. Hierdoor heb je een mooi uitzicht op onder andere de skyline van het centrum en het Volkerschlachtdenkmal. Het voordeel van deze plek is dat er helemaal geen lichtvervuiling is, waardoor je met het ondergaan van de zon de kleuren van de lucht heel goed kan zien en daarna sterren kan spotten.

Fockeberg Leipzig

Bonus: mijn appartementje

Goed, die hoge betonnen studentenflats mogen dan niet zo mooi zijn, vanaf de bovenste verdieping heb je wel een geweldig uitzicht. Ik woonde op de achtste verdieping en heb regelmatig met mijn camera uit het raam gehangen om foto’s te maken. Het is dus zeker de moeite waard iemand te leren kennen die hoog woont 😉

Zonsondergang Leipzig

4 gedachten over “3 x uitzicht over Leipzig”

    1. Ik ook! Ik vind het altijd zo leuk om een overzicht van de stad te krijgen en natuurlijk is het ook fijn voor mooie plaatjes 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.