Tiny house Schloss Ippenburg

Overnachten in een tiny house in de tuin van Schloss Ippenburg

Als ik wakker word, ben ik even in de war. Ik hoor vogels en verder helemaal niets? Waarom hoor ik niet de altijd aanwezige kerkklokken van Osnabrück? Ik open mijn ogen en zie het plafond verrassend dichtbij mijn gezicht. Oja! Vannacht hebben we in een tiny house midden in de kasteeltuin van Schloss Ippenburg geslapen. Deze zomer verhuren baron en barones Von dem Bussche twee tiny houses in hun dertien hectare grote tuin en ik probeerde er alvast een uit.

Sprookjeskasteel in het Osnabrücker Land

Op anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens ligt Schloss Ippenburg in de bosrijke omgeving van Bad Essen. Al eeuwen woont hier de familie Van dem Bussche. Aan het einde van de jaren 80 trouwende Viktoria von dem Bussche met haar man en trok bij de schoonfamilie in het kasteel in. “Er was zoveel ruimte, maar ik had niet zoveel te zeggen over de inrichting. Ik ben een creatief mens, een Augenmensch. Ik wilde iets doen, dus ging ik met de tuin aan de slag,” vertelt ze over die tijd. Inmiddels heeft ze onder meer een keukentuin, rosarium en een wildernistuin aangelegd. Een aantal keer per jaar kan je hier als bezoeker van genieten. Onder meer tijdens de Ippenburger zondagen in juli en het herfstfestival in oktober. Voor de zomer van 2019 heeft barones Von dem Bussche echter nog een bijzondere mogelijkheid bedacht om op avontuur in de tuin van Schloss Ippenburg te gaan…

Schloss Ippenburg Bad Essen
Schloss Ippenburg in Bad Essen tijdens het Sommerfestival

Een tiny house in de tuin van Schloss Ippenburg

Thema van het zomerfestival in juni was My home is my castle. De tuin stond vol boomtenten, outdoor sauna’s, hangmatten en… tiny houses! Verschillende bouwers uit de regio lieten zien dat je ook prima op 20 vierkante meter kan leven. Een van die tiny houses is na het festival midden in de tuin blijven staan. Voor €80,- per nacht (excl. schoonmaakkosten) kan je een nachtje slapen op deze unieke locatie. En bij de overnachting zit nog een leuke verassing!

Tip: Ook in Nederland kun je in een tiny house overnachten. Kim van Kim around the world sliep in een tiny house op de Veluwe. Leuk voor een weekendje weg in eigen land!

Bijzonder overnachten Duitsland tiny house
In een tiny house overnachten is een beetje zoals kamperen, maar dan luxer

Je ontbijtje plukken in de keukentuin

Word je ’s ochtends wakker met trek, hoef je niet lang op zoek te gaan naar een ontbijtje. Loop langs het kasteel over een bospaadje naar de keukentuin. Niet voor niets is dit de lievelingsplek van Viktoria Freifrau von dem Bussche. Overal groeien groenten en fruit. Van de oh zo Duitse aardappelen tot Aziatische sla, van felrode aardbeien tot paarse wortelen. Als je in de tiny house overnacht, heb je vrij toegang tot de grootste keukentuin van Duitsland. Omdat je in de tiny house een klein keukentje hebt, kan je een prima ontbijt maken. Wat dacht je van een zomerse salade met aardbei en rucola? Of een smoothie met verse bessen en spinazie? Als je na het ontbijt weer opgeladen bent, kan je een duik in het zwembad nemen en de kasteeltuin gaan ontdekken.

Keukentuin Schloss Ippenburg
Begin de dag bijvoorbeeld met een kumquat, een citrusvrucht die volgens Viktoria von dem Bussche veel energie geeft en bovendien heerlijk smaakt

Bijzonder overnachten in het Osnabrücker Land

Het huis op wielen is in Hamm (Nedersaksen) gebouwd door Tiny House Diekmann. Het type is Nordic Fjöll en geschikt voor vier personen. Je kan er koken, slapen en chillen op de bank. Het huisje is klein, maar fijn. Sommige mensen wonen erin, maar als je dat nog een stap te ver vindt, kan je het nog tot eind september 2019 voor een nachtje uitproberen in de tiny house van Schloss Ippenburg.

Let op: op de foto’s in dit artikel zie je een andere tiny house dan het huisje dat je huurt bij Schloss Ippenburg. De foto’s geven je wel een goede indruk van hoe een tiny house er van binnen uitziet.

Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Duitsland.

Tiny houses hebben allerlei praktische foefjes, zoals deze opvouwbare trap

-Disclaimer: Ik werd door Bad Essen Tourist-Information en Schloss Ippenburg uitgenodigd om tijdens het Ippenburger Sommerfestival alvast een nachtje in de tiny house te slapen. Het enthousiasme dat je leest, is 100% dat van mij.-

1 gedachte over “Overnachten in een tiny house in de tuin van Schloss Ippenburg”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.