Sächsische Schweiz

Na ruim twee uur te hebben gezeten, springen we de trein uit. Trui weer aan, rugzak om en gaan! Ik kijk om me heen en ben overweldigd door de natuur op me heen. Ik wist dat we naar de bergen zouden gaan, maar ik had niet verwacht dat de Sächsische Schweiz zó mooi zou zijn. De hele dag liepen we tussen de rotspunten en riviertjes door. Ik maakte veel foto’s van dit prachtige landschap, die ik in dit artikeltje deel.

Met een grote groep Erasmusstudenten stapten we ’s ochtends vroeg in de trein. Nog slaperig dronken we koffie en leerden elkaar kennen. Ruim twee uur later stapten we uit bij Kurort Rathen. Vanaf daar kan je met een klein bootje de rivier de Elbe oversteken en beginnen met wandelen. We wandelden over steile, rotsige paden en elk hoekje is nog mooier dan het vorige. Als we moe zijn, zitten we tussen de herfstbladeren en eten we Duitse broodjes. Dan gaan we weer vol energie verder.

Zo wandelen we de hele dag door dit prachtige natuurgebied in het Oosten van Sachsen. Als het bijna donker wordt, steken we de Elbe weer over en stappen we de trein in. Bij Dresden stappen we uit en eten falafel bij een kraampje. We slenteren nog wat door de stad en nemen dan weer de trein terug naar Leipzig. Door gekke spelletjes en rare verhalen proberen we elkaar wakker te houden. Iedereen is gesloopt, maar wat was het geweldig.

4 gedachten over “Sächsische Schweiz”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.