Rubbenbruchsee Osnabrück

Rubbenbruchsee: idyllisch meertje op wandelafstand van Osnabrück

Voor een mooie wandeling hoef je niet altijd ver weg te reizen. Dat bleek maar weer toen we een tijdje geleden vanuit het centrum van Osnabrück richting het bos liepen en uiteindelijk bij Rubbenbruchsee terecht kwamen. Natuurlijk is het fantastisch om te wandelen door de jungle van Colombia of de roze granietkust van Bretagne te voet te ontdekken, maar soms is de natuur in je omgeving even bijzonder. Om nog maar te zwijgen over het gemak én de budgetvriendelijkheid van zo’n wandeling.

rubbenbruchsee bij osnabrück

De Rubbenbruchsee ligt op ongeveer vier kilometer afstand van het centrum van Osnabrück. Vanaf de binnenstad loop je precies door een strook groen en bos richting het meertje. De perfecte wandeling voor een mooie herfstdag dus! De Rubbenbruchsee werd in de tweede helft van de 19e eeuw gegraven als recreatiemeertje en het heeft zelfs een klein eilandje. Tegenwoordig kan je er ook waterfietsen en genieten van een kop warme choco op het terras van een café-restaurant.

Osnabrück wandelen Rubbenbruchsee
Onderweg vind je genoeg bomen om te klimmen 😉

bonte herfstbomen

Net als toen ik in Leipzig woonde, lijkt de herfst in Osnabrück veel langer mooi te zijn dan in Nederland. Al ruim twee maanden genieten we van de oranje-, geel-, bruin- en roodgekleurde herfstbomen. En pas nu het kouder wordt, verdwijnen de blaadjes langzaam. Maar rondom ed Rubbenbruchsee is het nog lekker herfstig. Je moet zelfs uitkijken dat je geen eikel of kastanje op je hoofd krijgt, als het een beetje begint te waaien 😉 Het einde van de herfst en en het begin van de winter is wat mij betreft dus hét moment om een reisje naar Duitsland te plannen.

Osnabrück wandelen Rubbenbruchsee
Behalve door bos, loop je ook langs open velden met boerderijen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.