Duitsland Actief reisblog over vakantie in Duitsland

Duitsland Actief

Fiets- en wandelroutes, mooie natuurbestemmingen, een dagje weg naar een sprookjeskasteel of een actieve citytrip: op Duitsland Actief vinden lezers tips voor deze en nog veel meer activiteiten in Duitsland. Ik schrijf alleen over outdoor-activiteiten die ik zelf heb gedaan en dus echt kan aanraden. Mijn schrijfstijl noem ik graag praktisch verhalend: ik neem de lezer mee op pad en zorg er tegelijkertijd voor dat hij aan het einde van het artikel alle informatie heeft om zelf op pad te kunnen gaan. Behalve aan het landschap besteed ik aandacht aan cultuur, culinaire highlights en overnachtingsmogelijkheden.

Ik ben een groot voorstander van slow travel: de tijd nemen om een bestemming te beleven, jezelf onderdompelen en zoveel mogelijk op een duurzame manier reizen. Op Duitsland Actief deel ik inspiratie voor een vakantie die voelt als een ontdekkingsreis, maar wel eentje waarvan je uitgerust thuiskomt. Denk daarbij aan bestemmingen waar je natuur met stad kunt combineren, plekken die goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn en lokale ondernemers die zeker een bezoek waard zijn.

Voor Duitsland Actief werk ik samen met bestemmingen en ondernemers in Duitsland. Tijdens een persreis doe ik ervaringen waaraan ik de volgers van Duitsland Actief op de blog en bijbehorende social media laat deelnemen. In overleg maak ik ook content voor de kanalen van mijn samenwerkingspartners, bijvoorbeeld een blog, een takeover op Instagram, een artikel voor het magazine of Nederlandse webteksten.

“ We werkten samen met Janna samen tijdens een bloggerreis met het thema “100 jaar Bauhaus in het Westen” en ervoeren haar als professioneel, nieuwsgierig, gemotiveerd en creatief. We waren zeer tevreden met zowel de live verslaggeving als met haar reisverslag.”

– Hannah Förster en Silke Dames van NRW Tourismus

“Professioneel blogwerk en altijd vindingrijk, creatief, grappig en toch gefocust. Het is gewoon plezierig om samen met Janna op bloggerreis te zijn. En niet te vergeten de echt goede output die het resultaat is van onze samenwerking. We danken voor de succesvolle samenwerking en kijken uit naar verdere gezamenlijke projecten”

– Katja van WellSpa-Portal.de en mede-organisator van het bloggerhuis in het Seenland Oder-Spree