Alpen Actief blog over actieve vakantie in de bergen

Alpen Actief

Huttentochten, fietsroutes, wandelingen: op Alpen Actief vinden lezers tips voor deze en nog veel meer activiteiten in de bergen. Ik schrijf alleen over outdoor-activiteiten die ik zelf heb gedaan en dus echt kan aanraden. Mijn schrijfstijl noem ik graag praktisch verhalend: ik neem de lezer mee op pad en zorg er tegelijkertijd voor dat hij aan het einde van het artikel alle informatie heeft om zelf op pad te kunnen gaan. Behalve aan het landschap besteed ik aandacht aan cultuur, culinaire highlights en overnachtingsmogelijkheden.

Ik ben zelf een groot voorstander van slow travel: de tijd nemen om een bestemming te beleven, jezelf onderdompelen. Op Alpen Actief deel ik inspiratie voor een vakantie die voelt als een ontdekkingsreis, maar wel eentje waarvan je uitgerust thuiskomt. Denk daarbij aan bestemmingen waar je natuur met stad kunt combineren, plekken die goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn en lokale ondernemers die zeker een bezoek waard zijn.

Voor Alpen Actief werk ik samen met bestemmingen en ondernemers in de Alpen. Tijdens een persreis doe ik ervaringen waaraan ik de volgers van Alpen Actief op de blog en bijbehorende social media laat deelnemen. In overleg maak ik ook content voor de kanalen van mijn samenwerkingspartners, bijvoorbeeld een blog, een takeover op Instagram, een artikel voor het magazine of Nederlandse webteksten.

“We werkten samen met Janna tijdens een onderzoeksreis en waren erg enthousiast over de manier waarop ze de regio beschreef. Ze gaat met veel enthousiasme, professionaliteit en inzet aan de slag. Je kunt merken hoe leuk ze het vindt om een regio te verkennen. Haar stories en blogpost zijn zeer authentiek en maken dat je de regio echt wilt bezoeken. We hebben met veel plezier met Janna gewerkt.” – Marion Pichler, Tourismusverband PillerseeTal – Kitzbüheler Alpen