Podcasts over reizen outdoor avontuur

Mijn 8 favoriete podcasts over reizen, outdoor en avontuur

Podcasts: ik luister ze graag en ik luister ze veel. Heerlijk om in de trein uit het raam te staren en ondertussen naar een goed verhaal, gesprek of interview te luisteren. Waarschijnlijk is het niet echt een verrassing dat mijn favoriete podcasts over reizen, outdoor en avontuur gaan. Heb je zelf ook weer ruimte op je luisterlijstje? Dit zijn mijn favorieten!

1. Wild Ideas Worth Living

Elk avontuurlijk idee is de moeite waard om uit te voeren, dat is het motto van deze podcast. Of je nu van plan bent om met een skateboard rond de wereld te rijden, meer buiten wil koken of alleen nog maar van zelfgeteeld voedsel wil leven: elk avontuur is er een. Shelby Stanger interviewt mensen met wilde ideeën.

Favoriete aflevering: ‘Living of the land with Rob Greenfield’ (juni 2019)

2. Adventure Bound

Rob Roy interviewt professionele sporters, ondernemers in de outdoor wereld en ‘gewone’ mensen die steeds de bewuste keuze maken om meer tijd buiten door te brengen. Adventure Bound is een podcast voor iedereen die zeker weet dat avontuur en buitenleven cruciaal voor een gelukkig leven zijn. Van verhalen tot praktische tips: Rob Roy heeft een heel relaxte manier van praten en interviewen, waardoor het heel fijn is om ernaar te luisteren.

Favoriete aflevering: ‘Seeking Adventure and the Great Outdoors with Catherine Johnson’ (juni 2019)

Podcasts over reizen

3. She Explores

Elke keer dat ik een aflevering van deze podcast heb gehoord, heb ik daarna meteen zin om naar buiten te gaan. Hiken, fietsen, kamperen, skiën, zwemmen: het komt allemaal aan bod in deze podcast. She Explores is een bijzondere combinatie van storytelling, interviews, muziek en andere geluiden.

Favoriete aflevering: ‘Work and Play: Weekend Adventurer Holly Johnson’ (mei 2019)

4. Woman on the road

Wat betekent #vanlife voor vrouwen? Woman on the road zijn verhalen van vrouwen die zelf regelmatig op de weg te vinden zijn. Het zijn verhalen van avontuurlijke vrouwen: of het nou sporadische campingtripjes zijn of een fulltime vanlife.

Favoriete aflevering: ‘Episode 53: When Travel is Your Full Time Job’ (mei 2019)

5. Break into travel writing

Wil je van schrijven over reizen je werk maken? Dan is deze podcast echt iets voor jou. Alexa Meisler werkt zelf al jaren als reisjournalist, fotograaf en social media strategist, en geeft in de Break into travel writing podcast praktische tips hoe je zelf in deze branche aan de slag kan. Dit doet ze door middel van verhalen over haar eigen ervaring en interview met andere mensen uit de reisbranche. Van artikelideeën pitchen bij redacteurs tot je eigen persreis organiseren: het komt allemaal aan bod.

Favoriete aflevering: ‘BITW 137: How to pitch to an Editior with Travel Writer Betsi Hill’ (november 2018)

6. The Thoughtful Travel Podcast

In de Thoughtful Travel Podcast laat Amanda Kendle meestal verschillende reizigers over een bepaald onderwerp aan het woord. De naam van de podcast zegt het al: de thema’s hebben met bewust reizen te maken. Volgens Amanda hoef je daarvoor niet per se je manier van reizen aan te passen, maar hier gewoon meer over na te denken. Zo praat ze met haar gasten onder meer over je onderdompelen in andere culturen, als expat in het buitenland wonen en taalbarrières.

Favoriete aflevering: ‘142 – Why getting lost is fun’ (juni 2019)

Podcasts outdoor

7. Podcast voor avontuurlijke vrouwen

Eindelijk een Nederlandse podcast over wandelen, reizen en avontuur! Antonette Spaan, ook bekend van de reisblog We12Travel, praat met andere reislustige vrouwen over het wat, hoe en waarom van hun reizen. Interessant: Antonette gaat hier ook in op veiligheid. Hoe kan je je veiligheid garanderen als je als vrouw bijvoorbeeld in eentje gaat wandelen of kamperen?

Favoriete aflevering: ‘#1 Wanda Catsman over veilig alleen wandelen’ (augustus 2019)

8. Reisepodcast

Reisblogger Rebecca en reisjournalist Joris nemen je mee op hun avonturen door Duitsland, Europa en de rest van de wereld. Ze vertellen in de Reisepodcast zowel over hun kleine reizen ‘in de achtertuin’ als grotere avonturen op andere continenten. Ik vind het vooral leuk als ze aandacht besteden aan (micro)avonturen in Duitsland en laten zien dat je met weinig tijd en geld ook mooie reizen kan maken. Let op: deze podcast is in het Duits.

Favoriete aflevering: ‘Mikroabenteuer: Kurzurlaub vor deiner Haustür’ (november 2018)

2 reacties op “Mijn 8 favoriete podcasts over reizen, outdoor en avontuur”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.