Smörgåsbord: Scandinavisch ontbijten bij Frisk aan het Spaarne

Zondagochtend: hét moment om lekker te ontbijten. Een goede kop koffie, een versgeperst sapje, een bijzonder broodje en het liefst nog iets zoets toe. Bij Frisk aan het Spaarne in Haarlem kan je op zondag ontbijten in Scandinavische stijl: Smörgåsbord. Plof neer op een bankje bij het raam of buiten in de zon aan het water en laat het genieten maar beginnen.

Nordic kitchen

Ik vond ontbijten bij Frisk aan het Spaarne een bijzondere ervaring. Een frisse salade met zalm, sla en dille, fluffy wafels met cranberryjam en yoghurt, een quiche boordevol groente. De gerechtjes zijn anders dan anders door de interessante kookstijl. Deze is gebaseerd op de Nordic Kitchen: simpel, puur en groen.Je proeft precies wat je eet. Er is geen overdaad aan keuzes, maar wat er staat, is met zorg bereid en smaakt heerlijk. All you can eat, maar dan relaxed, zeg maar. Ook heel leuk: halverwege je ontbijt komt er iemand vragen of je nog een warm gerechtje wil. Je kan kiezen uit havermout of roerbakei met bacon. Ze maken dit precies op maat voor je. Wat mij betreft is dit typisch Frisk aan het Spaarne: alles gebeurt met aandacht en een vriendelijke lach.Frisk aan het Spaarne Haarlem

Vers en lokaal

Al die lekkere gerechtjes worden met goed eten bereid. Bij Frisk aan het Spaarne koken ze het liefst met biologische producten die ook nog eens uit de directe omgeving afkomstig zijn. Zo komen de eitjes van een lokale kippenboer en de vis uit de haven van IJmuiden. Je zal bovendien elke maand andere gerechtjes op het buffet zien staan omdat de chef graag met het seizoen mee kookt. Goede reden om nog eens terug te komen 😉

Frisk aan het Spaarne Haarlem

duurzaamheid centraal

Door kleine hoeveelheden tegelijk op het buffet te zetten, wordt voedselverspilling bovendien voorkomen. De weinige restjes die overblijven, worden tijdens de lunch gebruikt (het brood bijvoorbeeld) of door het personeel opgesmikkeld. Duurzaamheid staat centraal bij Frisk aan het Spaarne. Dat zie je ook terug in het interieur, dat voor een groot gedeelte recycled is. Er staan bijvoorbeeld (opgeknapte) meubels uit het restaurant dat hiervoor in het pand zat.

Frisk aan het Spaarne Haarlem

Dit weekend gaat de zon waarschijnlijk weer schijnen. Heb je ook zin om Scandinavisch te ontbijten in de zon? Smörgåsbord wordt elke zondagochtend van 10 tot 13 geserveerd bij Frisk aan het Spaarne, een fijne locatie aan het water in Haarlem. Vanaf het station is het ongeveer een kwartiertje lopen. Het ontbijt kost 17,50 per persoon en reserveren kan via de website of telefonisch. Als je meer wil weten over deze locatie, kan je hier mijn artikel over Frisk aan het Spaarne lezen.

Adres: Frisk aan het Spaarne, Max Eeuweplein 1, 2031 VP Haarlem
Telefoonnummer: 0237370804

Frisk aan het Spaarne

– Voor Smörgåsbord werd ik uitgenodigd door Frisk aan het Spaarne –

3 gedachten over “Smörgåsbord: Scandinavisch ontbijten bij Frisk aan het Spaarne”

  1. Pingback: De hofjes in Haarlem: verborgen stadsoases

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.