Online marketing

Ik maak graag zelf content, maar ken ook ‘de andere kant’. Ik heb online marketing-ervaring opgedaan bij het toerismeverband van het Osnabrücker Land. Nu werk ik als zzp’er regelmatig mee aan de online marketing voor diverse organisaties. Dan kun je denken aan: het meedenken over campagnes en het organiseren van pers- of bloggerreizen.

Organisatie creator-meets in Velsen

Samen met Citymarketing Velsen organiseerde ik twee creatormeets in de gemeente Velsen. We nodigden bloggers, instagrammers en (lokale) fotograferen uit om een dag op pad te gaan in Velsen. Tijdens de eerste creatormeet maakten we een fietstocht langs de mooiste plekken: van het historische Oud-Velsen tot het stoere strand van IJmuiden. We sloten de dag met blokarten aan zee af. Bij de tweede creatormeet stonden natuur en outdoor centraal. Bij beide events was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het maken van een programma en het uitnodigen van relevante creators.

Social Media Dreimäderlhaus

Ik hielp het vegetarische boutiquehotel Dreimäderlhaus in Füssen met een strategie voor Instagram. Welke thema’s zijn belangrijk? Hoe maak je posts met meerwaarde voor de volgers? In welke toon communiceer je? Dit zijn een aantal van de vragen waar we aan hebben gewerkt tijdens de eerste workshop. Na een aantal weken kwamen we weer bij elkaar om te kijken hoe het ging, waar de struikelblokken waren en wat er nog verbeterd kon worden.

Outdoor kleding fotografie
Marketing ondersteuning campagnes Duitsland Holland boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam

Ik ondersteunde de DMO ‘Holland boven Amsterdam’ een aantal maanden bij hun zomercampagne. Mijn taken: meedenken over de campagne en content voor de Duitse doelgroep en social media content maken voor Instagram en Facebook.

“We zijn blij met Janna. Prettig mens om mee te werken. Snel, vaardig, opmerkzaam, maar ook bedachtzaam. Fijn als iemand niet over 1 nacht ijs gaat. Haar kennis van en ervaringen in/met de ‘Duitse bezoeker’ is voor ons en onze opdrachtgevers onontbeerlijk. Een goede verhalenverteller die de juiste golflengte zoekt en vindt en de content heel raak afstemt op de ontvanger. Dat is een vak.” 

– Henk Velders. Strategy director & partner bij Campaigns&Results, o.a. werkend voor Holland boven Amsterdam / De Kop van Noord-Holland)

Content creatie

Bij sommige projecten gaan online marketing en content creatie hand in hand. Klik op de button hieronder om voorbeelden van mijn werk als content creator te zien.