Wanderlust: Okertal, Harz

Midden in Duitsland bevindt zich het Nationaal Park Harz, dat voor tien procent uit middelgebergte bestaat. Het is een prachtig groen gebied met indrukwekkende rotspartijen en lieflijke watervallen. Oftwel: de perfecte plek om te wandelen. Een wandeling die het beste van de Harz combineert is eentje in het Okertal. Het is een droom voor iedereen die houdt van klippen en weidse uitzichten. Klaar voor een beetje (veel) wanderlust?

Okertal Harz

De wandeling begint bij Hotel Waldhaus, waarvandaan je een stukje langs de weg loopt tot je een bordje naar links richting Käste (met een blauw driehoekje vindt). Over de Ziegerücke (letterlijk: geitenrug) loop je door het Duivelsdal naar de Kästeklippen. Op een mooie dag zal het hier best een beetje touristisch kunnen zijn, dus begin op tijd aan de wandeling als je in rust wil genieten van het prachtige uitzicht. Als je bovendien een beetje van het pad afgaat en misschien zelfs wat klimt, vind je gave rotspartijen voor een picknick. De bomenzee in de afgrond heeft zó veel kleuren groen, het is echt een indrukwekkend gezicht.

Okertal Harz

Volg de gele driehoekjes dan naar beneden via de Heksenkeuken, Muizenval en Vijgenboomspreekstoel (originele namen voor rotspartijen, hè?). Je komt dan bij het punt waar de Romkerhaller waterval begint. Als je over het randje kijkt, zie je dat het vanaf daar nog ongeveer 70 meter dalen is. Bij de parkeerplaats van het hotel Königkreich Romkerhalle steek je de rivier over. Langs de kolkende Oker loop je terug. Onderweg kom je nog langs het ‘Verlovingseiland’, waar je nog een laatste romantische pauze kan houden voordat je Hotel Waldhaus weer bereikt. Een kaartje van deze route vind je hier.

Okertal Harz

Deze wandeling is redelijk ontspannen: ongeveer 10 kilometer en 440 hoogtemeters. In de Harz zijn nog veel meer prachtige wandelingen te maken en ik hoop er dan ook weer snel die kant op te gaan. Ook vanuit Nederland is de Harz niet al te ver weg. Vanaf Utrecht is het zo’n vijf uur rijden, waardoor het een perfecte tussenstop richting Oost-Europa zou kunnen zijn. Maar ook op zichzelf is de Harz een mooie zomerse bestemming!

Okertal Harz

 

Foto 1 + 4: Stephie

 

8 gedachten over “Wanderlust: Okertal, Harz”

  1. Lysanne Hopman

    Wow! Wat een mooie omgeving. Super mooie foto's ook! Haha, ik schoot in de lach om die gekke namen voor de rotsen. Duitsland heeft een prachtige natuur en elke keer verrast ze me weer.

    1. Ik ben het afgelopen jaar ook zo vaak verrast door de Duitse natuur geweest. Ik geloof dat ik die altijd een beetje heb onderschat 😉 En wat een geweldige namen hè haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.