Wandelen rondom het Meer van Bohinj

Midden tussen de steile bergwanden ligt Bohinjsko Jazero, het Meer van Bohinj. Met een lengte van ruim vier kilometer is dit uitgestrekte meer een indrukwekkende verschijning. Het meer ligt middenin het Triglav nationaal park, wat de omgeving perfect maakt om te wandelen. En dat is precies wat wij deden. Behalve een rondje om het meer, beklommen we ook nog een steil bergtopje om Savica waterval te zien. In dit artikel neem ik je mee op onze wandeling rondom het Meer van Bohinj en geef ik je tips voor jouw reis naar deze prachtige Sloveense natuur.

Als je net als wij maar een dag naar Bohinj reist, kan ik je aanraden een vroege bus te nemen. Er is namelijk ontzettend veel moois te zijn en daar heb je minstens een dag voor nodig. Een rondje om het meer is 14 kilometer. Hoe lang je daarvoor nodig hebt, hangt af van het pad dat je neemt. Wij liepen vanaf Ribcev Laz langs de zuidzijde richting Ukanc omdat het pad ’s ochtends al verlicht is door de zon. Van Bohinj naar Ukanc hadden we ongeveer 1,5 uur nodig. Op de terugweg namen we een hoger gelegen bospad aan de noordzijde. Dit kronkelde heen en weer en ging van hoog naar laag. Daardoor heb je iets langer nodig dan op de heenweg, maar heb je wel een mooi uitzicht op het meer van boven.

Slap Savica waterval Bohinj

In plaats van bij Ukanc meteen weer aan de andere kant van het meer terug naar Bohinj te lopen, kan ik je aanraden een kort tripje naar de Slap Savica te maken. Deze prachtige waterval ligt tussen de bergen verscholen. De waterval ligt ruim 250 meter hoger van het meer van Bohinj en de klim is dan ook erg steil. Maar het indrukwekkend blauwgroene water en de elegante waterval zijn de inspanning zeker waard. Bovendien heb je een mooi uitzicht over het meer. Er staat zelfs een beschut bankje, dus ik kan je aanraden brood en wat lekkers hier mee naar toe te nemen.

N.B. In de zomermaanden heb je een ticket nodig om de Slap Savica te bezoeken. Voor studenten is dat maar 2,50. De rest van het jaar is de ticket office gesloten en kan je de waterval dus gratis bezoeken. Hier vind je daar meer informatie over.

Meer van Bohinj wandelen
 
Een dag naar het Meer van Bohinj? Dan zou ik dat vanuit Bled doen. Daar zijn de hostels goedkoper en is nog veel meer moois te zien. De bus van Bled naar Bohinj doet er 40 minuten over, kost ongeveer 5 euro, en stopt aan de westzijde van het Meer van Bohinj. Vanaf daar kan je meteen beginnen met deze prachtige wandeling.

Meer Slovenië?

Slovenië is een schitterend veelzijdig land. Ruige natuur, gezellige kuststeden, een levendige hoofdstad… Lees hier meer over Slovenië:

 • Bled heeft een lieflijk meertje, waar je mooi omheen kan wandelen.
 • Piran is een gezellige stadje aan de kust van Slovenië, waar je ook in de koudere maanden veel kan zien en doen.
 • Ljubljana bruist. Het goede nieuws: je hebt niet veel geld nodig om hier een leuke tijd te hebben.
 • Wat is typisch Sloveens eten? Nou, onder meer heel erg lekkere taartjes en gevulde dumplings.

4 Reacties

 1. Waaauwiiee! Wat een prachtige plek! Zoiets zie je in Nederland niet zo gauw… Leuke post!!
  xxx

 2. Wauw, heel mooi daar! Ik had echt nog nooit van deze plaats gehoord eigenlijk. Lijkt me heerlijk daar te wandelen <3

 3. Lysanne Hopman zegt:

  Wauw! Wat mooi zeg! Na jouw verhaal wil ik er echt een keertje heen. En het water is zo blauw!

 4. Woah, deze foto's zijn UNREAL!! Hoewel de namen wel een beetje onuitspreekbaar zijn, ziet het er wel echt mega mooi uit. Die tweede zou zo een reclame plaatje zijn (en dat is positief). Luv it!! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.