Rotterdam: 7x in en rondom de Markthal

Zodra ik uit de trein stap, vind ik Rotterdam geweldig. Ik zie een mix van oud, nieuw, vormen en materialen. Laura en ik staan een paar minuten om ons heen te kijken, tot we het startpunt van onze dag zien: de Markthal Rotterdam. In een middag ontdekken we onwijs veel leuke plekjes in én rondom deze hal. In dit artikel zet ik de zeven beste op een rijtje.

1. Markthal

Sinds 1 oktober 2014 kan je in de Markthal elke dag terecht voor heerlijk, vers eten. Het is onmogelijk dat je níet iets lekkers vindt, want er lijkt een oneindige hoeveelheid kraampjes te staan. Gewokte groente, Franse bonbons, biologisch fruit, churro’s, Turkse koffie en ga zo maar door…

2. Eten en drinken in de hal

 Behalve de vele kraampjes, zijn er ook leuke caféetjes en restaurants, waar je even kan chillen na alle indrukken. Wij dronken heerlijke koffie en thee bij een Turks café, dat je meteen rechts vindt als je de Markthal binnenloopt. Tip: Boven heb je een mooi uitzicht over de hal.

3. Kubushuizen

Misschien wel de meest opvallende architectuur rondom station Rotterdam Blaak: de Kubushuizen. Loop vooral ook even tussen de huizen door, want daar vind je grappige winkeltjes en een Kubushuis waar je binnen kan kijken.

4. Oude Haven

Als je helemaal doorloopt naar het einde van het Kubushuiscomplex, kom je bij de Oude Haven terecht. Het is een leuke plek om even rond te lopen of om ergens iets te drinken, bijvoorbeeld in het Witte Huis (ra ra welk gebouw dat op de foto is).

5. Bruggen

Waarschijnlijk ken je de Erasmusbrug wel. Voor het beste uitzicht hierop ga je natuurlijk niet op de brug zelf staan, maar op de Willemsbrug (die rode op de foto hierboven!). Toen wij er stonden, brak de zon net door. Echt een prachtig gezicht. Vijf minuten later regenden we drijfnat. Maar dat is een ander verhaal…

6. Markt

Nog niet genoeg van de markt gehad? Of een beetje geschrokken van de prijzen in de Markthal? Rechts van de hal staat de ‘gewone’ markt. Laura en ik kochten allebei drie heerlijk zoete mango’s voor maar €1,- Als je op zoek bent naar goedkope groente en fruit, ben je hier goed!

7. Pop-Up Park

Aan het einde van de markt staat de Grote Sint Laurenskerk. Je kan er even binnen kijken, maar ook buiten is er iets leuks te zien: het Pop-Up Park. Deze zomer zal het plein omgevormd worden tot een echt park. Tot die tijd kunnen inwoners en bezoekers van de stad alvast genieten van een voorproefje.

4 gedachten over “Rotterdam: 7x in en rondom de Markthal”

  1. claudia verloop

    Ik wandelde gisteren ook nog een rondje door de Markthal. Dat doen we eigenlijk bijna iedere keer als we in Rotterdam zijn (en ik kom er héél vaak). Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.