Londen budget tips

Londen met een klein budget

Londen: de stad van de bruggen, afternoon tea, rode telefooncellen, Londen Eye en de Big Ben. Denk je bij Londen ook al snel aan veel geld uitgeven? Eigenlijk hoeft dat helemaal niet! Een citytrip naar Londen kan ook prima met een klein budget. Als je al je zintuigen in deze Engelse hoofdstad op scherp zet, heb je maar weinig geld nodig!

1. Het mooiste uitzicht in Londen: Sky Garden

Hoe mooi het uitzicht vanuit de Londen Eye ook mag zijn, een ticket van ruim £25 is natuurlijk niet mis. Een minstens even schitterend uitzicht heb je vanaf de Sky Garden. Het panoramaterras bevindt zich op 160 meter hoogte en is gratis te bezoeken. Wel even je tickets van tevoren boeken, dan hoef je niet in de rij te staan. Spontaan tripje Londen en daarom geen ticket? Het is toch de moeite waard even langs te lopen. Zo kwamen wij ook naar binnen.

2. Loop, fiets of betaal contactloos

Het voordeel van lopen is dat het gratis is en je heel veel ziet. Maar Londen is groot, dus af en toe is sneller vervoer best handig. Voor £2 kan je 24 uur een publieke Santander-fiets huren. Nog sneller is natuurlijk de metro. Een Oyster-card is goedkoper dan losse kaartjes kopen. Nog goedkoper is om gewoon in te checken met je contactloze bankpas.

3. Veel musea in Londen zijn gratis

Ja, echt! Onvoorstelbaar hè, als je bedenkt dat je voor veel musea in Nederland al gauw een tientje of meer moet neerleggen. Mijn persoonlijke favoriet is het Natural History Museum, dat je alleen al voor het gebouw zou moeten bezoeken. Onder meer ook gratis zijn het Tate Modern, het Victoria & Albert Museum, de National Gallery en het Science Museum. Hier vind je een lijst van gratis musea in Londen.

Een bezoekje aan het Natural History Museum is alleen vanwege het schitterende gebouw al de moeite waard!

4. Bagels eten op Brick Lane

Als je niet wist hoe lekker de bagels hier zijn, zou je er misschien zo voorbij lopen: Brick Lane Beigel Bake. Laat je niet afschrikken door het enigszins aftandse interieur en geniet van yummy bagels met vis, vlees, pindakaas of zoetigheid. Let op: je kunt hier alleen cash betalen.

5. Street art in Shoreditch

Shoreditch is een groot openluchtmuseum. Rondom Brick Lane en het station Shoreditch High Street vind je ontzettend veel street art. Je kan een wandeling met een gids doen, maar op eigen gelegenheid zal je ook heel veel vinden.

Street art in Londen Shoreditch
Een van de vele straatkunstwerken in Shoreditch

6. Goedkoop eten in Londen: China Town

Een betaalbaar restaurant in Londen vinden, is best een uitdaging. Mijn tip: ga naar China Town. Hier vind je talloze restaurantjes waar je voor ongeveer £10 goed gevuld weer naar buiten loopt. Bij Leong’s Legend aten we heerlijke dumplings!

7. Picknick in een van Londens mooie parken

Steeds buiten de deur eten, maakt een citytrip best duur. Maak zelf thee of koffie voordat je deur uitgaat, koop broodjes bij de bakker en pak je rugzak in. Picknicken kan goed in een van de mooie parken van Londen, zoals Hyde Park of Regent’s Park. En ja, dat is ook in de winter leuk! Pak jezelf goed in, neem iets mee om op te zitten en vergeet de thermosfles chocolademelk niet.

Goedkoop eten in Londen
Bij een ontbijtje in het park, krijg je ongetwijfeld een paar gasten

8. Bewonder Londens indrukwekkende bruggen

De bekendste brug van Londen is waarschijnlijk de Tower Bridge. De andere bruggen doen hier echter niet voor onder en hebben elk hun eigen verhaal. Ik vond zelf het uitzicht vanaf de Millennium Bridge erg gaaf en was onder de indruk van de mooi verlichtte Albert Bridge ’s avonds.

Londen budget tips
Uitzicht op de Tower Bridge vanaf Thames Path

9. Doe een afternoon tea van het geld dat je bespaard hebt

Oké, dit is stiekem natuurlijk geen echte budgettip, maar een afternoon tea hoort bij een reisje naar Londen. En hoewel je dit ook best goedkoop kan doen, is het de moeite waard hier geld aan uit te geven. Onze chique afternoon tea bij Number Sixteen zal ik niet snel vergeten!

beste afternoon tea in Londen
De afternoon tea bij Number Sixteen: scones, sandwiches en zoetigheid

Meer citytrips in Europa?

Als je na Londen de smaak te pakken hebt, kan ik je ook deze steden aanraden:

  • Wist je dat Antwerpen heel fietsvriendelijk is? Zo ontdek je lekker relaxed alle hotspots in deze Belgische stad.
  • Als ik het artikel van Worldwife zo lees, is een stedentrip naar Liverpool een onwijs goed idee. De stad van de Beatles, van het voetbal en… street art!
  • Het Franse Straatsburg ligt tegen de Duitse grens aan en dat geeft de stad een bijzondere flair. The best of both worlds, zou je kunnen zeggen.
  • Ulm in het zuiden van Duitsland is een onwijs gezellige stad met een mooie omgeving om te wandelen en fietsen.
  • Vlak over de grens: Luik. Dat je hier lekkere wafels kan eten, wist je waarschijnlijk al. Maar er is meer te zien, doen en eten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.