Kweekcafé Haarlem

Kweekcafé Haarlem: lunch in de kas

Altijd eens in een kas willen lunchen? Dat kan! In het Kweekcafé kan je omringd door glas genieten van een lekker broodje en een goede kop thee. De kas staat midden in de Kweektuin van Haarlem, een duurzaam stadspark ten Noorden van het station. Een fijne lichte plek, die aanvoelt als een huiskamer.

Warmte van de zon

Als je je nu afvraagt waarom je koffie zou willen drinken in een kas, bedenk dan dit: mooi licht, veel ruimte, het gevoel alsof je buiten zit, maar dan lekker warm. Die warmte, die komt van de zon. Slechts in het gedeelte dat vroeger een timmerwerkplaats was, staat een verwarming. Lekker duurzaam dus!

Recycled interieur

Plof neer in een van de grote, zachte stoelen of banken. Die zijn overigens second hand, want ze komen grotendeels uit de oude V&D en Egelantier. De houten tafels zijn gemaakt van Haarlemse stadsbomen. Bovendien kan je er bijzondere spulletjes kopen, je haar tijdens een holistische knipsessie een nieuw model geven of een liedje op de piano spelen. Een en al gezelligheid.Kweekcafé Haarlem

Menukaart vol groente

En dan hebben we het nog niet eens over de menukaart gehad. In het Kweekcafé wordt grotendeels met groente van de achtergelegen akker gekookt. Een broodje hummus en gegrilde groente, maanzaadcake of een oogstsoepje: er is voor ieder wat wils. Ik at een bruschetta met geitenkaas, rode biet en walnoten en die was echt onwijs lekker. Geserveerd met een glimlach, dat maakt het Kweekcafé nou zo’n fijne plek.

Kweekcafé Haarlem lunch

Praktische informatie

Je vindt het Kweekcafé op de Kleverlaan 9 in Haarlem. Het café is woensdag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 en in het weekend vanaf 9.30. Op maandag- en dinsdagavond is de ruimte beschikbaar voor activiteiten en bijeenkomsten. Houd dus zeker hun Facebook in de gaten voor toffe evenementen.

Dagje Haarlem? Hier vind je meer tips voor deze toffe Noord-Hollandse stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeven gratis dingen om te doen?

11 gedachten over “Kweekcafé Haarlem: lunch in de kas”

    1. Als je eens in Haarlem bent, zou ik er zeker heengaan! Meer tips voor bijvoorbeeld een dagje Haarlem vind je ook op mijn blog. Gewoon ‘Haarlem’ intypen in de zoekbalk onderaan 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.