Een winterse wandeling rond de Kulkwitzer See in Leipzig

Kulkwitzer See Leipzig
 
In en rond Leipzig is zoveel natuur te vinden. Op een vrije dag ga ik dan ook het liefst wandelen. Bijvoorbeeld in het Sächsichen Seenland, het gebied rondom Leipzig dat vroeg gebruikt werd voor bruinkoolwinning en nu vol meren is. Maar zijn meertjes dan niet alleen leuk in de zomer? Zeker niet! In de winter kan je er perfect wandelen en soms is het zo koud, dat sommige meren bevriezen. De Kulkwitzer See ligt ten Westen van Leipzig en is met de bus en tram makkelijk vanuit het centrum te bereiken. Op dit moment is het deels bevroren en ziet het er magisch uit. Perfect voor een zondagse wandeling dus!
Kulkwitzer See Leipzig

Kulkwitzer See is iets kleiner dan Cospudener See, waar ik in de zomer veel te vinden was. Met zijn oeverlengte van 8 kilometer is Kulli, zoals het meer door de Leipzigers liefkozend genoemd wordt, erg geschikt voor een korte wandeling. Je zou dit in ongeveer 1,5 uur kunnen wandelen, maar pas op, het is er zo mooi dat je waarschijnlijk elke kilometer stil staat om rond te kijken en te proberen op het ijs te staan.

Kulkwitzer See Leipzig

Kulkwitzer See bereik je vanaf Leipzig Hauptbahnhof met tram 1 richting Lausen. Je stapt uit bij de laatste halte en loopt dan nog vijf minuten tot het meer. Neem in de winter vooral lekkere dingen mee, want overal staan bankjes om te picknicken en veel cafés zijn gesloten. En dan: lekker wandelen maar!

2 gedachten over “Een winterse wandeling rond de Kulkwitzer See in Leipzig”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.