Koffie in Haarlem

7 x koffie in Haarlem

Je bent in Haarlem en hebt zin in een lekkere kop koffie. Nu staat Haarlem bekend om de goede horeca, dus dat zit wel goed. Maar waar drink je écht goede koffie? Smaken verschillen natuurlijk, maar dit zijn mijn favoriete koffie hotspots in Haarlem.

1. Mogador

Bij Mogador serveren ze koffie van Bocca: ongebrande groene bonen uit Ethiopië, Indonesië of Brazilië. Op koude dagen plof je neer in de ‘huiskamer’, als de zon schijnt zit je heerlijk tegen de gevel met uitzicht op de altijd gezellige Botermarkt.

Tip: de ijskoffie is hier onwijs yummy! Met crushed ice of blokjes, met of zonder melk, zoet of juist niet: hier krijg je ijskoffie precies zoals jij ‘m lekker vindt.

Adres: Botermarkt, Gasthuisstraat 48

2. Cleeff

Net iets buiten het centrum van Haarlem, in de Kleverparkbuurt vind je Cleeff. Dit café is gevestigd in een oud apothekerspand en heeft een fijne, huiselijke sfeer. Plof neer op de bank of aan een tafeltje bij het raam en geniet van lekkere White Label koffie met een huisgemaakt taartje.

Adres: Kleverparkweg 13

3. Brandmeesters

Zeg je koffie, dan zeg je Brandmeesters. In dit monumentale pand in de Schagchelstraat drink je supervers gebrande koffie. Behalve voor een bakkie koffie kan je bij Brandmeesters ook terecht voor een koffiemachine (ruim 18 meter aan espressomachines!), kopjes, verschillende bonen en vakkundig advies.

Tip: Elke vrijdagochtend tussen 9.30 en 11.30 kun je live zien hoe de koffie gebrand wordt.

Adres: Schagchelstraat 29

Goede koffie in Haarlem

4. Mica Coffeebar

Een café in huiskamersfeer met een Scandinavisch tintje. Zo zou je MICA kunnen omschrijven. Dit gezellige, lichte café in de Kleine Houtstraat in Haarlem is de perfecte plek om even uit te rusten van alle drukte. De bonen zijn van Blommers: een micro koffiebranderij in Nijmegen. Neem bij je koffie zeker een stuk bananenbrood, want mmm…

Meer lezen over Mica? Hier vind je een uitgebreid artikel over dit fijne plekje in hartje Haarlem.

Adres: Kleine Houtstraat 103

5. Frisk aan het Spaarne

Alleen al voor het uitzicht over een mooie Spaarne is een bezoekje aan Frisk al de moeite waard. Dit restaurant met Scandinavische sfeer zet koffie met een speciaal voor hun gemaakte blend, die No Label heet.

Tip: Bij Frisk aan het Spaarne kan je ook heerlijk ontbijten in Scandinavische stijl.

Adres: Max Eeuweplein 1

Beste koffie in Haarlem

6. Kweekcafé

Koffie drinken in een kas: in Haarlem kan dat gewoon! Het Kweekcafé is niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens duurzaam. Het wordt grotendeels verwarmd door de zon, het interieur is tweedehands en er wordt gekookt met groente van de achtergelegen akker. Koffie drinken met een goed gevoel dus!

Wil je meer weten over dit bijzondere café? Lees dan dit uitgebreide artikel over het Kweekcafé in het duurzame stadspark van Haarlem.

Adres: Kleverlaan 9, werkplaats 2 (in de Haarlemmer Kweektuin)

7. Bar Wolkers

Nog zo’n fijne plek aan het Spaarne: Bar Wolkers. Het ruim honderd jaar oude pand heeft hoge ramen, waardoor het binnen aangenaam licht is. Aan de overkant van de straat heeft Bar Wolkers een groot terras direct aan het water met uitzicht op de St. Bavo. Waar je ook zit, je kan er altijd genieten van een lekkere kop koffie.

Adres: Gedempte Oude Gracht 139

Koffie hotspot Haarlem

Meer tips voor Haarlem?

Behalve goede koffie drinken, is er in Haarlem natuurlijk nog meer te doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.