Kerstmarkt Osnabrück

Kerstmarkt in Osnabrück: een gezellig kerstspektakel in Duitsland

Kerst komt er weer aan en dat betekent ook… kerstmarkten! Zin in een reisje naar het sfeervolle Duitsland? De kerstmarkt Osnabrück is een echte aanrader. Geurige glühwein, duizenden lichtjes, gezellige kraampjes en overal muziek… Osnabrück ligt niet ver van de Duits-Nederlandse grens en is daarom perfect voor een dagje kerstmarkt.

Kerstmarkt Osnabrück

Niet te missen op de kerstmarkt Osnabrück

Oké, Glühwein hoort er natuurlijk bij. Traditioneel, alcoholvrij, met witte wijn of vegan: op de kerstmarkt kan je je glühwein hart ophalen. Je betaalt €2,- statiegeld voor de mok, die je natuurlijk ook prima als leuke souvenir mee naar huis kan nemen. Maar de kerstmarkt in Osnabrück heeft nog zoveel meer te bieden! Midden op de Markt staat het bijna 100 jaar oude carrousel van de familie Telsemeyer. En ja, dat is ook voor volwassenen leuk 😉 Voor het theater staat ’s werelds grootste speeldoos. Hierin staan levensgrote figuren die 25 verschillende kerstliedjes draaien. Ook niet te missen: de ruim zes meter hoge notenkraker aan het begin van de grote straat.

Kerstmarkt Osnabrück

Vanuit een ander perspectief

Wil je de kerstmarkt eens vanuit een ander perspectief zien? Beklim dan de 192 treden van de toren van de Marienkirche op de markt. Vanaf daar zie je pas echt goed hoe mooi Osnabrück schittert in de periode voor Kerst. Elke zondagmiddag en –avond, en donderdagavond vinden er beklimmingen plaats. Blijf je liever op de grond? Dan kan je ook een ronde met het kerstmarkttreintje maken.

Kerstmarkt Osnabrück
Beklim de Mariakerk en bekijk de kerstmarkt van boven

Kerstmarkt bij het kasteel: Winterdorf Osnabrück

Behalve de kerstmarkt op het marktplein heeft Osnabrück ook nog een winterdorp. Het Winterdorf Osnabrück heeft een schitterende coulisse, namelijk het Schloss. In de binnentuin staan kraampjes met culinaire specialiteiten uit Osnabrück en omgeving, handwerk en natuurlijk glühwein. Let op: het Winterdorf is donderdag tot en met zondag geopend.

Winterdorf Osnabrück
Het Winterdorf in Osnabrück is met het slot op de achtergrond een echte verschijning

Praktische informatie kerstmarkt Osnabrück 2019

Heb je zin gekregen in zo’n gezellig dagje kerstmarkt in Duitsland? Dan geef ik je graag nog wat praktische tips.

Openingstijden kerstmarkt in Osnabrück

De kerstmarkt in Osnabrück vindt in 2019 van 25 november tot en met 22 december plaats. De meer dan 100 kraampjes zijn dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur geopend. Sommige kraampjes zijn wat langer open, vooral als het ’s avonds nog gezellig is.

Parkeren bij de kerstmarkt in Osnabrück

Parkeren tijdens de kerstmarkt kan in Osnabrück op verschillende plekken. De volgende parkeergarages liggen vlakbij de kerstmarkt:

  • Altstadt-Garage (Lohstraße 9)
  • Townhouse Garage (Natruper-Tor-Wall 2)
  • Nikolai Garage (Hakenstraße 5)
  • L + T-Garage (Herrenteichstraße)

Met de trein naar Osnabrück

Geen zin in al dat gedoe met parkeren? Osnabrück is vanuit Nederland heel makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De ICE Amsterdam-Berlijn stopt ook in Osnabrück. De reis duurt ongeveer 3 uur en kost gemiddeld €30,-.

Kerstmarkt Osnabrück Duitsland

Meer kerstmarkten in Duitsland

Ook de kerstmarkt in Münster is onwijs gezellig én niet ver rijden vanuit Nederland. Wist je dat Münster zelfs vijf kerstmarkten heeft? Als je daarvan niet in de kerstsfeer komt? Overigens is er ook nog veel meer te zien in Münster, dus een dagje naar deze Duitse stad is sowieso de moeite waard.

Leuk om mee te nemen als aandenken: de glühweinbeker van de kerstmarkt in Osnabrück 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.