Janna Kamphof

content creator & outdoorblogger​

Janna Kamphof content creator en outdoorblogger

Een camera om mijn nek, een notitieboekje in de aanslag en meestal ook nog een drone in mijn rugzak – zo zul je me zien als ik op pad ben. Mensen écht enthousiast maken voor een plek of activiteit kan ik het best door mijn eigen enthousiasme over te brengen. Mijn reiservaringen leg ik in woord en beeld zo vast, dat ik mensen met me meeneem.

Over Janna

Na een paar jaar in Duitsland is mijn thuisbasis nu weer in Noord-Holland. Mijn werkplek is steeds weer ergens anders want ik werk voor opdrachtgevers in Nederland, Duitsland en de Alpenlanden. Het zijn bedrijven en organisaties in de toerismebranche die ik met goede content help om hun verhaal te vertellen en hun zichtbaarheid te vergroten.

Van plakboeken tot blog

Content maken, dat doe ik al sinds ik me kan herinneren – alleen heette het toen nog niet zo. Boekjes zo groot als mijn handpalm vol gekriebel en tekeningetjes werden later plakboeken vol kampeerverhalen en foto’s. Die ruilde ik vervolgens in voor een blog en social media – maar ik vind het ook heel vet om mijn verhalen en foto’s op papier te zien. Van een hobby werd dat langzaam mijn werk toen ik tijdens mijn studie een jaar in Leipzig doorbracht. Ik maakte voor de universiteit daar een serie over mijn leven als Erasmusstudent én ging op mijn eerste bloggerreis op de Schwäbische Alb.

Duitsland

Het geplande semester werd een heel jaar in Leipzig. Maar ik was niet ‘klaar’ in Duitsland. Na mijn studie in Amsterdam was het tijd voor het volgende buitenlandavontuur. Vanaf oktober 2018 werkte ik als stadsambassadeur van Haarlem in haar zusterstad Osnabrück. Ik organiseerde uitwisselingen en projecten op onder meer bestuurlijk, cultureel en educatief vlak. Ook organiseerde (en begeleidde) ik meerdere reizen naar Haarlem voor de inwoners van Osnabrück. Dat vond ik pas echt leuk: mensen enthousiast maken om op reis te gaan naar plekken waar ik zelf zo enthousiast van werd. Toen wist ik: ik wil in het toerisme werken. En zo kwam ik bij de Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land terecht. Als projectmedewerker ‘Niederlande-Marketing’ ontwikkelde ik content voor diverse kanalen, werkte mee aan campagnes op de Nederlandse markt en dacht mee in het strategisch ontwikkelingsproces.

Ondernemer

Mijn blog Duitsland Actief nam vaart, ik kreeg steeds meer freelance-opdrachten. Ik verhuisde naar Nederland en ging fulltime als ondernemer aan de slag. Met Duitsland ben ik nog dagelijks bezig. Voor mijn outdoor-blogs ben ik er regelmatig op reis en ik werk samen met en voor Duitse bestemmingen. Ik ken beide kanten van toerismemarketing: vanuit de DMO en als content creator/publisher. Daardoor kan ik mijn opdrachtgevers goed van begin tot einde met een campagne ondersteunen.

Voorjaar 2022: uitvalsbasis Füssen

Van april t/m juni werk ik vanuit Füssen, in het zuiden van Duitsland. Met de Alpen om de hoek ga ik me vooral focussen op berg-content voor Duitsland Actief en Alpen Actief. Ik heb nog ruimte voor opdrachten in Zuid-Duitsland en de Alpenlanden, of locatie-onafhankelijke opdrachten. Interesse? Neem vooral contact op voor een oriënterend gesprek.