Een koude winterdag in IJmuiden aan Zee

Het voelt alsof we gezandstraald worden, zo hard waait het. We moeten bijna schreeuwen om elkaar te verstaan. Het klinkt misschien niet als dé geslaagde dag, maar ik er juist enorm van om op zo’n dag aan de kust te zijn en lekker uit te waaien. IJmuiden aan Zee is een van mijn favoriete plekken. In de zomer kan je hier lekker zwemmen, in de winter prachtig wandelen. IJmuiden aan Zee heeft als groot voordeel dat het een mooi, breed strand heeft. Maar IJmuiden aan Zee heeft nog veel meer te bieden…

1. Wegwaaien op het strand

Ik vind het strand van IJmuiden eigenlijk altijd al fotogeniek, maar al helemaal als het zo waait. Het zand vormde een soort wolken die snel over de grond waaide. Echt heel gaaf! En zie je Zandvoort in de verte?
Even in het kort hoe ik deze foto maakte. Ik lag op de grond, Dennis probeerde te voorkomen dat het zand in mijn oren en ogen zou komen, sluitertijd een beetje langer en KLIK! Stukken minder romantisch dan het eindresultaat haha. Maar het is prachtig, vind je niet?

2. Springen in de duinen

Toen ik klein was, rende en rolde ik altijd met mijn broertje door de duinen. En nu… eigenlijk ook! Bij IJmuiden aan Zee heb je geweldige duinen om vanaf te springen, verstoppertje te spelen of even uit de wind een broodje te eten.

3. Opwarmen bij Beach Inn

Geen winterdag op het strand zonder chocolademelk. Bij Beach Inn is het altijd gezellig druk. In de zomer plof ik er regelmatig neer op een van de zitzakken buiten. In de winter kruip ik liever binnen op een bank, waar de open haard voor heerlijke warmte zorgt. We probeerden deze keer de Libanese pitabroodjes en die kan ik je zeker aanraden!

Met het openbaar vervoer naar IJmuiden aan Zee

Superpraktisch: IJmuiden aan Zee heeft een eigen (gelijknamige) bushalte. Lijn 382 rijdt hier vanaf Amsterdam Sloterdijk via Spaarnwoude en Velsen-Zuid in een minder dan een uur heen.

4 gedachten over “Een koude winterdag in IJmuiden aan Zee”

  1. HA-HA-HA. Toen je klein was rolde je altijd met je broertje door de duinen. Ik kan me bepaalde momenten herinneren zo een 4 jaar geleden.. 🙂 Leuk stukje Jan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.