7 x gratis in Haarlem

Heb je door dit mooie weer zin en energie gekregen om nieuwe plekken te ontdekken? Maar geen tijd en geld om voor een buitenlandse citytrip? Reis dan eens een dagje naar Haarlem. Als student is reizen met het openbaar vervoer sowieso gratis en alle anderen kunnen misschien zo’n goedkoop dagkaartje vinden. Op nog geen kwartier met de trein van Amsterdam ligt het prachtige Haarlem met haar smalle steegjes, bijzondere architectuur en relaxte atmosfeer. Houd je het graag low budget? In dit artikel deel ik zeven insider tips.

1. Hofjes

Haarlem is een hofjesstad. Ze liggen verspreid door
het centrum en worden gekenmerkt door mooie binnentuinen en schattige
huisjes. Rijke weldoeners lieten de hofjes bouwen voor arme,
alleenstaande vrouwen en weduwen. De Haarlemse Hofjes zijn het hele jaar
vanaf 10 tot 17 uur gratis te bekijken. Hier vind je een lijst van hofjes en er is zelfs een heuse hofjeswandeling.

2. Museumweek

Haarlem heeft een paar geweldige musea. In het Teylers Museum ontdek je de wonderen van de kunst en wetenschap. In de Hallen kan je moderne kunst zien. En in Museum Haarlem maak je een reis door de geschiedenis van de stad. Al deze en nog meer musea zijn gratis te bezoeken tijdens de museumweek, die vanaf 4 t/m 9 april plaatsvindt. Bekijk hier welke musea meedoen.

Haarlem gratis doen

3. Haarlemmerhout

Lunchen
doe je met dit mooie weer natuurlijk in een park. Daarmee bespaar je wat geld en het is minstens zo relaxed. Mijn favoriet is de
Haarlemmerhout: ruim, groen en ontspannen. De perfecte plek voor een
picknick. In de lente en zomer vinden hier toffe, gratis evenementen
plaats, zoals…

4. Bevrijdingspop Haarlem 2017

Bevrijdinspop
Haarlem is toch wel een van de gaafste gratis evenementen.
Samen met ruim honderdduizend anderen de vrijheid vieren en dansen in het gras tot lang nadat de zon onder is gegaan. De complete
line-up voor Bevrijdingspop 2017 is nog niet bekend, maar zeker is wel
dat Spinvis en Bombino zullen optreden.

Haarlem gratis doen

5. Grote Markt & trappen van het gemeentehuis

Even uitrusten doe je op de Grote Markt, waar altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Liever geen dure koffie op een terrasje? Ga dan gewoon op de trappen van het gemeentehuis zitten. Wees er wel snel bij, want je zal zeker niet de enige met dit idee zijn 😉 Een leuke plek om mensen te kijken, want op de Grote Markt gebeurt altijd wel wat!

6. Haarlemmer Kweektuin

In dit ecologische stadspark komen natuur, water, horeca, bedrijven, educatie en recreatie samen. Oftwel: een geweldig project dat Haarlem duurzamer en groener wil maken. Het is de perfecte plek voor een relaxte wandeling, zelf fruit te plukken en vlinders te bewonderen. Bovendien vinden er regelmatig interessante (gratis) lezingen en evenementen plaats.

Haarlem gratis doen

7. Chillen aan het Spaarne

Als het ergens in zonnig Haarlem goed vertoeven is, is het wel langs het Spaarne. Bij warm weer is het leuk om naar alle voorbij varende bootjes te kijken. Bij wat frisser weer is een wandeling langs deze rivier leuk. De architectuur rondom het Spaarne is bijzonder mooi. En wat dacht je van de zonsondergang hier bekijken?

8 reacties op “7 x gratis in Haarlem”

  1. Leuke tips Janna! Ik vind Haarlem zo'n leuke stad, een soort Amsterdam in het klein. 🙂 En inderdaad hartstikke leuk voor een dag- of weekendtrip in Nederland!

  2. Pingback: MICA: koffiebar in Haarlem

  3. Pingback: Het Veerkwartier Haarlem - Janna

  4. Pingback: De hofjes in Haarlem: verborgen stadsoases

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.