Groningen Black & Bloom

Black & Bloom Groningen

Black & Bloom is een plek voor koffienerds, echte liefhebbers, maar ook voor mensen die gewoon zin hebben in een écht lekker kopje koffie. Hier is koffie bijna wetenschap. Niet voor niets won Black & Bloom in Groningen de Misset Horeca Koffie Top 100 van 2016. Op de kaart staan niet alleen de standaard cappuccino en flat white, maar ook heuze espressosets (een beetje zoals een wijproeverij) en bijzondere mixjes.

Groningen Black & Bloom

We gaan zitten op een leuk plekje bij het raam. De kussens zijn gemaakt van oude koffiezakken en er liggen koffiemagazines op het tafeltje. Het café is gezellig ingericht en het is er mooi licht. Door het grote raam kijk je uit op de hippe Oude Kijk in Het Jatstraat, dus er valt altijd wat te zien. Fijn als je alleen bent, want laptops zijn in dit Groningse café niet toegestaan.

Groningen Black & Bloom

Tijd voor koffie. Dennis bestelt een set van twee espresso’s: met bonen uit Kenia en Burundi. Dat vertelt ons eigenaar Gerben Engelkes. Ik ga voor een shot espresso geshaked met appel en munt. Het wordt geserveerd in een cocktailglas en smaakt geweldig. Ik ben verrast door de combinatie van sterke koffie, zoetzure appel en frisse munt. Ook de espresso’s van Dennis zijn erg bijzonder: rauw, sterk en friszuur.

Groningen Black & Bloom

Is koffie de nieuwe wijn? Je zou het bijna denken als je bij Black & Bloom zit. Het is de eerste artisinale koffiebar in Groningen en met een menu vol bijzondere koffies en bonen, is dit dé hotspot voor koffieliefhebbers. Maar ook als je gewoon zin hebt in een lekker zwart bakkie zonder gedoe, zit je hier goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.