Groningen

6 x gratis in Groningen

Groningen is gezellige stad. Het is zo’n stad waar je je zonder plan een heel weekend kan vermaken. En misschien nog wel beter: ook zonder geld kan je hier een leuke tijd hebben. Fijn vooriedereen die met een klein budget reist, studenten bijvoorbeeld. Aanschouw hier: zes dingen die je gratis in Groningen kan doen.

1. Bootjes spotten Noorderhaven

Vind jij het ook altijd zo leuk om langs de grachten te lopen? Daarvoor hoef je niet per se naar Amsterdam. Ook Groningen heeft mooie grachten met bruggetjes en bootjes. Vooral het stukje van de Noorderhaven is leuk. Koffie en koekjes mee en benen laten bungelen boven het water.

2. Gezellige straatjes

De charme van Groningen wordt grotendeels bepaald door de gezellige straatjes. De Oude Kijk in het Jatstraat, de Zwanenstraat en de Folklingestraat waren mijn persoonlijke favorieten, vol leuke winkeltjes en hippe eettentjes. En verder zou ik zeggen: rondslenteren. Ga eens rechtsaf waar iedereen rechtdoor loopt en de kans is groot dat je weer een leuk straatje ontdekt.

Groningen

3. Uitzicht vanaf de UB

Natuurlijk kan je de Martinetoren beklimmen voor een mooi uitzicht over Groningen. Maar als je geen zin hebt om te betalen, kan je ook de zes trappen van de universiteitsbibliotheek oplopen. Vanaf daar heb je ook een fijn panorama over de oranjerode daken.

4. gekke straatnamen zoeken

Tingtangstraatje. Kleine Snor. Soephuisstraatje. Dit is slechts een kleine greep uit de bijzondere straatnamen in Groningen. Veel van deze namen hebben een interessante geschiedenis. Het Soephuisstraatje heet bijvoorbeeld zo omdat er tot 1920 op de hoek van een straat een gebouw stond waar soep werd uitgedeeld. Meer geschiedenis over de Groningse straatnamen vind je hier.

Groningen soephuisstraatje

5. Prinsentuin

De Prinsentuin is een renaissance binnentuin in de binnenstad van Groningen. De tuin werd in 1626 aangelegd en is nog altijd even schitterend. Veel groen, boogjes, rozen en schattige laantjes. En ook nog eens gratis toegankelijk.

6. Free Café Groningen

Het Free Café verzamelt eten dat anders weg zou worden gegooid, kookt daar vegetarische maaltijden van en biedt die gratis aan. Het café is elke woensdag en zondag open. Vanaf 14.00 wordt er gekookt (je mag zelfs meedoen!) en om 18.00 gegeten. Toen ik in Groningen was, was het café helaas niet open, maar ik heb van meerdere bronnen gehoord dat de sfeer erg goed is. Ik ga dus zeker nog een keer terug!

Ga je binnenkort een dagje naar Groningen? Hier vind je meer tips voor deze stad! Een plek waar je een bijzondere koffie-appel-cocktail kan drinken bijvoorbeeld…

4 gedachten over “6 x gratis in Groningen”

  1. Gaaf! Ik ben nog nooit in Groningen geweest, maar ik hoor wel vaker dat het een leuke stad is! Misschien de moeite waard om er eens naartoe te gaan 🙂 Het Free café lijkt me heel tof! Wat een super leuk initiatief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.