Geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdam

Geitenboerderij Amsterdam: geitjes knuffelen en voeren in het Amsterdamse Bos

Geitjes knuffelen en voeren: als je al gelukkig wordt bij het idee hiervan, heb ik een goed idee voor je! Aan de rand van Amsterdam bevindt zich de biologische Geitenboerderij Ridammerhoeve. Op deze heerlijk groene plek, midden in het Amsterdamse Bos, kan je je hart ophalen als je van geiten (en andere boerderijdieren) houdt.

Terug naar de oorsprong

Eind jaren ’80 openden Corine Riteco en Willem Dam deze biologische boerderij, vandaar de naam RiDammerhoeve. Het idee was om mensen meer bewust te maken van de oorsprong van hun eten. Daarom kwamen er in de loop van de tijd steeds meer dieren en stallen bij. Inmiddels lopen er ruim 100 geiten, 60 lammeren, een heleboel kippen en kuikens, een paar varkens en koeien, een paard en een pony rond op de Amsterdamse boerderij. De meeste zijn toegankelijk voor bezoekers, terwijl het boerenwerk gewoon doorgaat. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe een biologische boerderij nou te werk gaat, zoals kaasmaakworkshops en praktijklessen voor scholieren.

Geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdam

Geitjes voeren op de geitenboerderij in Amsterdam

Een van die activiteiten is het voeren van de geitjes. Als we op een zonnige ochtend de stal binnenlopen, kan ik niet meer stoppen met glimlachen. Overal liggen, zitten en rennen geitjes. Ik ga op de grond zitten en wordt direct besprongen door een kleintje. Hij probeert een tijdje over me heen te klimmen en gaat dan in mijn schoot liggen. De melk hoeft hij niet, hij wil alleen maar knuffelen. Een ander geitje wil de melk wel. Ongeduldig slurpt ‘ie aan het flesje.

Geitenijs en geitenkaas

Zo’n flesje melk kan je voor een euro in het boerderijwinkeltje kopen. Hier kan je overigens ook allemaal andere lekkere dingen kopen die op de boerderij worden gemaakt. Heb je bijvoorbeeld wel eens geitenijs gegeten? Alles dat op de boerderij te koop is, tot de verse notentaart in het café aan toe, is heerlijk vers en biologisch. Op die manier wordt het bestaan van de boerderij gefinancierd en kan de entree verder gratis blijven.

Geitenboerderij Ridammerhoeve Amsterdam

Zo bereik je op de geitenboerderij

De geitenboerderij is het makkelijks bereikbaar op de fiets. Bovendien is het ook nog eens leuk om een stukje door het Amsterdamse Bos te fietsen, waar je ook Schotse Hooglanders kan spotten. Anders rijdt vanaf station Amsterdam-Zuid bus 186 naar halte Nieuwe Meerlaan. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen naar de boerderij.

Meer tips voor Amsterdam

4 gedachten over “Geitenboerderij Amsterdam: geitjes knuffelen en voeren in het Amsterdamse Bos”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.