Frisk Haarlem

Scandinavisch genieten bij Frisk in Haarlem

Met uitzicht op voorbij varende bootjes genieten van een verse, warme kanelbulle. Het is bijna alsof je in een café in Kopenhagen zit. Wie zich deze zomer een duur vliegticket wil besparen, kan goed terecht bij Frisk aan het Spaarne in Haarlem. Bij dit café en restaurant aan het Spaarne vind je minstens zoveel Scandinavische gezelligheid. Waar ooit Droste-cacao werd geproduceerd, worden nu de lekkerste specialiteiten uit Noord-Europa geserveerd.

Frisk Haarlem

 

Hygge aan het spaarne

Als je Frisk binnenloopt, word je onmiddellijk omringd door ‘hygge’. Het café bestaat uit een grote ruimte, dat door slimme inrichting toch verdeeld is in knusse hoekjes. De wand aan de Spaarnezijde is compleet van glas, waardoor Frisk aangenaam licht is en je op de plekken bij het raam het gevoel hebt dat je buiten zit. Buiten zitten kan trouwens ook, maar voor koude, winderige dagen is zo’n glazen wand perfect.

Frisk Haarlem

kanelbulle

De vrolijke dames nemen de tijd voor een praatje, worden niet ongeduldig als je niet kan kiezen van het enorme menu en brengen je koffie met een grote glimlach. Het is bijna onmogelijk om je hier niet thuis te voelen. Om van die heerlijke kanelbulle nog maar niet te spreken… Deze lauwwarme Deense deegspecialiteit met suiker en kaneel kende ik tot nu toe alleen nog maar van Scandinavische thrillers. Ook van het chocoladetaartje met bessen en karamel worden we erg gelukkig. De oorloze aardewerken kopjes maken het geheel helemaal af.

Frisk Haarlem

Oude drostefabriek

De locatie van dit café lijkt op het eerste gezicht wat ver weg. Het is immers niet in de binnenstad van Haarlem. Vroeger was hier de Drostefabriek gevestigd. Het is een bijzonder pand met oude, industriële details. En dat je uitzicht hebt op het Spaarne en alle bootjes die hier varen, is natuurlijk een groot pluspunt. Frisk is de omweg van een kwartiertje uit het centrum dus zeker waard!

Frisk Haarlem

Meer zien, eten en doen in Haarlem? Hier vind je alle artikelen over Haarlem.

9 gedachten over “Scandinavisch genieten bij Frisk in Haarlem”

  1. Dit is nog eens een leuke hotspot! Als het door Scandinavië geïnspireerd is vind ik het al snel tof haha. Leuke plek is het ook zo aan het water in dat oude pand! Ik ga even kijken of ik een menukaart kan vinden hihi.

  2. Pingback: Smörgåsbord: Scandinavisch ontbijten bij Frisk aan het Spaarne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.