Eerste backpack kopen Osprey

Mijn eerste backpack: Osprey Aura AG 65

Tickets geboekt, paspoort geregeld, vaccinaties gehaald en dan… een backpack kopen! In de zomer van 2019 gingen we vier weken backpacken door Colombia en tja, wat is backpacken zonder backpack? Dus speurde ik de outdoorzaken en het internet af naar de perfecte eerste backpack om mee te reizen. Mijn keuze viel uiteindelijk op de backpack Osprey Aura AG 65.

Wil jij binnenkort ook je eerste backpack kopen? En je hebt nog geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel neem ik je mee op onze zoektocht naar de perfecte rugzak en geef tips waar je op moet letten bij het kopen van een backpack. 

Je eerste backpack kopen: hier moet je op letten

Allereerst: de inhoud. Zelf wil ik graag genoeg ruimte om spullen voor vier weken mee te nemen, maar het moet wel draagbaar blijven. Voor Colombia was 50L waarschijnlijk genoeg geweest (hallo zon!), maar ik wil deze backpack in de toekomst ook mee kunnen nemen naar koudere oorden, zoals Noorwegen. Daarnaast wil ik draaggemak en een fijne pasvorm. Deze Osprey rugzak is een van de weinige met een geventileerd rugpand. Osprey gebruikt daarvoor het unieke AntiGravity backsystem. Wel zo fijn als je gaat backpacken in een warm land. Daarnaast heeft de backpack een stevige heupband waardoor het gewicht goed over mijn lichaam verdeeld is. Het voelt alsof je door de backpack ‘geknuffeld’ wordt, zo goed voegt ‘ie. Daarnaast is het gebruiksgemak erg belangrijk. Dingen om op te letten zijn bijvoorbeeld waar je de backpack open maakt en of er handige vakjes in zitten. Ten slotte ga ik echt voor kwaliteit. Het zou zonde zijn als de backpack na een keer al stuk is, dus ik vind het belangrijk dat het materiaal stevig is en de ritsen degelijk zijn.

Eerste backpack Osprey
We waren zo blij met onze eerste backpacks dat we er direct mee gingen wandelen. Ja, in Nederland.

Waarom ik de Osprey Aura AG 65 als eerste backpack kocht

De Osprey Aura AG 65 voldoet wat mij betreft zeker aan deze vier criteria. Ik vind het ook heel fijn dat de rugzak zo gebruiksvriendelijk is. De backpack bestaat namelijk uit twee grote vakken, die je allebei via een aparte opening kan bereiken. Zo hoef je niet alles uit je backpack te halen als je zonnenbrandcrème weer eens onderop verstopt zit. In de klep zitten nog drie kleine vakjes, in de heupband nog twee en aan de zijkant zitten nog steekzakken voor (thermos)flessen. Ook fijn: in de klep zit nog een regenhoes verstopt. Om de inhoud goed te organiseren, heeft Osprey handige accessoires, zoals ultralichte stretch stuff sacks en een opvouwbare toilettas.

Backpacks van Osprey: duurzaamheid voorop

Nu is er nog iets fijn aan Osprey: duurzaamheid staat centraal in hun productieproces. Ze gebruiken hoogwaardige materialen zodat de backpacks zo lang mogelijk meegaan. Ze geven zelfs een All Mighty Guarantee op hun producten. Dat betekent dat ze je backpack (tegen een kleine vergoeding) repareren als er iets stuk is.  Zo gaat Osprey onnodige verspilling van materiaal tegen.

De eerste keer backpacken met je nieuwe rugzak

Goed, je hebt dé backpack gevonden en in huis gehaald. Wat nu? Testen! Alle ritsen, koordjes en bandjes zijn in het begin nog een beetje stroef. Bovendien heb je misschien nog helemaal niet alle vakjes en zakjes ontdekt. Stop daarom je rugzak vol kleding en ga erop uit. Wij zijn direct gaan wandelen met de backpack. Gewoon in Nederland! Dat leverde een aantal geïnteresseerde blikken en grappige gesprekken op (‘wow, waar komen jullie vandaan?’ – ’tja, eh, de auto staat hier 15 kilometer vandaan’), maar ik kende de backpack daardoor wel van binnen en van buiten. Zo had ik een beter idee hoe ik ‘m daarna het beste voor Colombia (en alle backpackreizen daarna) kon inpakken. Handig!

– Dit artikel heb ik in samenwerking met Osprey geschreven. Eerst heb ik zelf onderzocht welke backpack ik graag wilde hebben en pas daarna ben ik in contact gekomen met Osprey. Dit artikel bevat mijn eerlijke mening. –

2 gedachten over “Mijn eerste backpack: Osprey Aura AG 65”

  1. Pingback: Zero waste reizen met Oodles & Pinches

  2. Pingback: Valle de Cocora: wandelen tussen enorme palmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.