Cospudener See

Na een halfuur fietsen, ploffen we in het gras. Uit onze rugzakken komen brood, groente, koekjes, sinaasappelsap en fruit. Voor ons strekt de Cospudener See zich uit. Af en toe breken er zonnestralen door de wolken en het licht ziet er bijna magisch uit. We komen tot rust. Na een hectische eerste collegeweek is het fijn om even midden in de natuur te zijn. In dit artikel deel ik beelden van onze herfstige picknick en vertel ik wat meer over dit prachtige meertje.
Cospudener See, door Leipzigers ook wel liefdevol Cossi genoemd, ligt op ongeveer acht kilometer van de binnenstad van Leipzig. Binnen tien minuten ben je de stad uit en fiets je al door het bos. Eerst door het Naturschutzgebiet Elster- und Pleiße-Auewald, waar de bomen prachtig herfstig zijn en er kleine Wildparken met herten en zwijnen zijn. Daarna door het Landschafstpark Cospuden. Allebei prachtig en heerlijk relaxed fietsen. Ik vind het gaaf dat je zo snel uit de stad in de natuur kan zijn. Absoluut een pluspunt van Leipzig (lees hier negen andere).
Overigens bestaat de Cospudener See nog helemaal niet zo lang. Ooit was dit een plek voor dagbouw, waar bruinkool gewonnen werd. Vijftien jaar geleden werd dit door burgerinitiatief gesloten en ontstond de Cospudener See zoals die nu is: een prachtig meer met een recreatiegebied. Nu al mijn favoriete plek om te picknicken met lieve vrienden en te chillen na een drukke week. 

9 gedachten over “Cospudener See”

  1. Desi van Waterschoot

    Wat ziet zo'n middag er heerlijk uit zeg. Een herfstpicknick is echt superleuk. Wat ik laatst ook eens gedaan heb, is een hangmat meenemen naar een bos. Ophangen aan twee bomen en tada de leukste chillplek ever. xoxo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.