Cafés in Osnabrück tips

Cafés in Osnabrück: mijn lievelingsplekken voor ‘Kaffee und Kuchen’

Terwijl het buiten langzaam herfstig wordt, verruil ik de zomerse picknicks graag voor knusse cafés. En laat je er daar nou een paar heel fijne van hebben in Osnabrück. Zowel in het centrum als net iets erbuiten vind je gezellige, creatieve en hippe cafés in Osnabrück.

Cafés in Osnabrück tips
Bij deze cafés in Osnabrück eet je bij je kop koffie een heerlijk stuk taart

1. De beste cheesecake bij Redlingers Deli

Al heel snel nadat ik naar Osnabrück was verhuisd, werd Redlingers Deli een van mijn favoriete plekken in het centrum. Niet alleen kan je hier heel knus zitten, ook het eten in dit café is heerlijk. Van een met het seizoen wisselende buddha bowl tot vegan bananenbrood, van rijk belegde broodjes tot een van de beste cheesecakes in de stad. Mmm, het water loopt me in de mond!

Taart Osnabrück
De cheesecake van Redlingers Deli is misschien wel de beste van Osnabrück

2. Herr von Butterkeks: koekje erbij?

Centraal gelegen in de gezellige wijk ‘Katharinenviertel’ bevindt zich het café Herr von Butterkeks. De sfeer van deze plek kan je het beste als die van een relaxte huiskamer omschrijven. Het is dan ook makkelijk om je thuis te voelen op een van de zachte banken, in je ene hand een ouderwets kopje en in je andere hand de voor dit café kenmerkende ‘Butterkeks’ (biscuitje).

Tip: regelmatigvinden hier huiskamerconcerten plaats. Houd daarom de Facebookpagina van Herr von Butterkeks in de gaten.

Herr von Butterkeks Osnabrück
Altijd bij de koffie, thee, of -zoals hier- chai latte: de kenmerkende ‘Butterkeks’

3. Wegzakken op de bank bij Lieblingskaffee

Alleen al vanwege de naam mag dit café niet ontbreken op deze lijst. Of je nou op een plekje aan het raam met een kop koffie naar voorbijgangers zit te kijken of op de eerste etage met een taartje wegzakt in een luie stoel, hier is het altijd ontspannen. Pluspunt is dat Lieblingskaffee midden in de stad ligt, vlakbij de grote winkelstraat en de meeste bezienswaardigheden van Osnabrück.

Tip: Haal je een coffee to go? Lieblingskaffee maakt gebruik van het Recup-systeem: meeneembekers van hard plastic die je voor een klein bedrag zo vaak mag gebruiken als je wil en ook weer kan inleveren.

4. Wilde Triebe: kunst, koffie en cake

Voor dit café-restaurant zal je het centrum van Osnabrück even moeten verlaten,maar dat is meer dan de moeite waard! Wilde Triebe draagt de naam van de kunstenaar die hier in de jaren 90 kwam wonen toen het naastgelegen station niet meer in gebruik was: Volker-Johannes Trieb. Het station wordt inmiddels weer gebruikt, maar de kunst is gebleven. Te midden van deze wondere kunstige wereld kan je een heerlijk huisgemaakt stuk taart eten. Oké, de prijzen zijn niet bepaald laag, dus dit is echt een plek voor bijzondere momenten.

Tip: vraag een van de medewerkers of je de sleutel van de poort naar Herr Trieb’s terrein mag lenen. Hier zul je door nog meer kunst verrast worden!

Wilde Triebe Osnabrück
Wilde Triebe serveert heerlijke huisgemaakte taart op bijzonder servies van de kunstenaar Trieb

5. Lokaal gebrande bonen bij Ferdinands Kaffeerösterei

Als je niet weet dat hier koffiebonen worden gebrand, zou je waarschijnlijk zo aan dit gebouw voorbij lopen. Stop toch maar even, want de koffie is hier écht heel erg goed. Groot pluspunt is dat de heren die hier werken heel veel over koffie weten en je daarom precies dat kopje koffie kunnen aanraden waar je vandaag zin in hebt. De bonen kun je daarna natuurlijk kopen en laten malen voor thuis.

6. Voor iedereen die van kunst houdt: het ARTelier Café

Middenin het historisch centrum van Osnabrück zit een creatief café. Een heel creatief café. Buiten geven de tapijten voor de deur en de bonte gevel al een kleine hint voor wat je binnen te wachten staat. Elke ruimte is anders ingericht: zachte chesterfield-banken, een vintage wereldbol, een koffer als tafel, een Perzisch tapijt, muren in alle kleuren van de regenboog… Drink koffie, eet een zelfgemaakt koekje en ga dan op ontdekkingstocht door het ARTelier Café.

7. Puzzles: café met Italiaanse flair

Als een Italiaan een ijscafé en een lunchroom aan beide weerszijden van de straat opent, kan het resultaat alleen maar goed zijn. De panini’s en spuntini’s zijn onwijs lekker, goed belegd en niet duur (€2,60-€2,80). Altijd geserveerd met een grote glimlach! Oh, en de koffie smaakt erg goed, maar dat is ook geen verrassing als je weet dat ze de bonen halen bij Ferdinands Kaffeerösterei.

Café Osnabrück
Met zonnig weer kan je bij Puzzles ook nog lekker buiten zitten

Meer tips voor een dagje Osnabrück

Maak je er gelijk een dagje Osnabrück van? Dit is er nog meer in deze gezellige, Duitse stad te beleven:

  • Op ongeveer vier kilometer van het centrum van Osnabrück ligt een meertje: de Rubbenbruchsee. Altijd lekker om even de stad uit te gaan en een fijne wandeling te maken.
  • Ja ja, ook de kersttijd komt er weer aan. En laat er nou een mooie historische kerstmarkt in Osnabrück zijn. Herinner je je alweer de geur van geroosterde amandelen en glühwein?
  • Heel erg de moeite waard: de botantische tuin van Osnabrück. Vlak bij het centrum vind je deze oase van groen en rust. Pluspunt: de botanische tuin in Osnabrück is gratis toegankelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.