Botanische Tuin Zuidas

Botanische Tuin Zuidas

Wist je dat er in Amsterdam-Zuid ook een botanische tuin is? Waarschijnlijk heb je al heel wat mooie plaatjes van de hortus botanicus in het centrum voorbij zien komen, maar Botanische Tuin Zuidas is ook prachtig. Bovendien kan je deze tuin gratis bezoeken. Alle reden dus om binnenkort een tripje naar de het Zuiden van Amsterdam te maken en je in deze groene oase te wanen.

Botanische Tuin Zuidasgroene oase op de zuidas

De Botanische Tuin Zuidas bevindt zicht op de campus van de Vrije Universiteit en het VUmc. In 2014 is de tuin compleet vernieuwd naar aanleiding van een nieuw bestemmingsplan. Hierin stond het maatschappelijk belang van een groene invulling van de VU campus en toegankelijkheid centraal. Resultaat: een prachtige botanische tuin, minder gestileerd dan die in het centrum en vrij toegankelijk. Een mooie plek om tot rust te komen van de hectiek van de Zuidas.

Botanische Tuin Zuidas

Jungle met honderden cacti

Wat kan je van de Botanische Tuin Zuidas verwachten? Deze hortus botanicus is veel minder gestileerd dan die in Amsterdam-Oost. Maar dat betekent zeker niet dat ‘ie minder fotogeniek is. Kassen vol weelderige planten die aan een jungle doen denken, serres met tientallen soorten cacti en een vriendelijke buitentuin.

Praktische informatie

De tuin is elke werkdag van 9 tot 17 geopend en in het weekend vanaf 12 uur. De toegang is gratis. Omdat de tuin ook als onderzoeksplaats functioneert, mag je de kassen alleen in als er ook een medewerker aanwezig is. Wanneer dat is, is nogal onduidelijk. Maar ons bezoekje leerde dat als je iemand vriendelijk vraagt of je naar binnen mag, ze de deuren voor je zullen openen. De Botanische Tuin op de Zuidas is een uitnodigende, groene oase midden in betongebied. Prachtig!

Botanische Tuin Zuidas

Benieuwd wat je verder nog in Amsterdam kan doen? Hier vind je alle artikelen over de Nederlandse hoofdstad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker taartje eten?

Laatste foto: Nathalie

14 gedachten over “Botanische Tuin Zuidas”

    1. Ik denk dat je zeker niet de enige bent die dat niet wist. Die op de Zuidas is mooi op zijn eigen manier en bovendien gratis! Voor de volgende keer dat je in Amsterdam bent ๐Ÿ˜‰

  1. Anniek Andringa

    Ah ja, deze botanische tuinen zijn zo leuk! Ik ben er vorig jaar een keer in de winter geweest. Toen was het al supermooi, maar ik zou het ook tof vinden om te zien hoe het er in de zomer bij staat. Dan is het vast nog 10 x mooier, met alle bloeiende bloemen en planten! Mooie foto’s heb je gemaakt!

    1. Bedankt! Leuk dat je er ook eens bent geweest. Ik ben ook erg benieuwd hoe de tuin er in de zomer bijstaat, vast nรณg mooier. Goede reden om er nog een keer heen te gaan ๐Ÿ˜‰

  2. Pingback: Geitjes knuffelen en voeren in het Amsterdamse Bos

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.