6 tips voor Altenburg in Thüringen

Altenburg is dan misschien geen metropool, maar deze mooie, oude stad in Thüringen is zeker een reisje waard. Schattige huisjes, overal bloemen en straten waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Altenburg ligt op nog geen uur met de trein vanaf Leipzig en daarom goed te combineren tijdens een citytrip. De tips in dit artikel zijn ook heel geschikt voor low budget reizigers want in Altenburg is veel gratis te zien!

1. Schloss Altenburg en het Schloßpark

Vanuit de hele stad is het kasteel te zien. Een heleboel kleine torentjes steken boven het groen uit. Je moet dan ook een heuvel beklimmen om bij Slot Altenburg te komen, maar het is het klimmetje zeker waard. Het binnenhof is mooi en als je een van de torentjes beklimt, heb je een prachtig uitzicht over de stad. In het slot bevindt zich een museum over zijn geschiedenis en een museum over het kaartenspel Skaat, dat uit Altenburg komt. Maar als je je de 6 euro wil besparen, kan ik je een wandelingetje door het park toch aanraden.

2. Het bloemrijke hofje Nikolaihof

Tegenover de Nikolaikirche bevindt zich een hofje met schattige huizen met mooi verzorgde tuintjes en gevels. Als je door de smalle steegjes slentert, krijg je bijna het gevoel in een oude film terecht te zijn gekomen.

3. Botanische tuin van Altenburg

Ten Noorden van het historisch centrum van Altenburg bevindt zich de botanische tuin. Alles is op dit moment prachtig groen en staat volop in bloei. Ook de kas is een bezoekje waard, want die is door zijn ongeorganiseerde weelderigheid echt heel mooi. Geïnspireerd? De cactusjes kan je voor een of twee euro mee naar huis nemen.

4. Kleidereck Second Hand

Op het eerste gezicht lijkt deze second hand shop in Altenburg niet dé plek voor geniale vintage vondsten. Maar schijn bedriegt. Blousjes voor twee euro, tassen voor écht weinig geld en gaaf antiek servies voor een klein prijsje. Kleidereck is een erg fijne en goedkope second hand winkel!

5. Het laatgotische interieur van de Brüderkirche

Deze protestantse kerk heeft een heel bijzonder laatgotisch interieur, dat nog helemaal origineel is. Zelf had ik nog nooit zoiets gezien en ik was echt onder de indruk!

6. Op ontdekkingstocht in oude, verlaten gebouwen

In grote steden zijn vaak wel een paar gave oude gebouwen te vinden, maar in zo’n kleine stad als Altenburg had ik het nooit verwacht. Aan de rand van de binnenstad ontdek je er een paar, waar je ook erg goed kan fotograferen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.