Zero Waste Kit: de start voor een verpakkingsvrije badkamer

Tandpasta zonder tube? Shampoo zonder plastic fles? En deo zonder verpakking? Het bestaat! Via de interessante zero waste blog Het Zero Waste Project won ik de Zero Waste Kit van SeBio. Daarin zaten vier verpakkingsvrije en vegan badkamerartikelen. Heel fijn, want al dat plastic is natuurlijk niet zo goed voor het milieu en het kan best lastig zijn om te weten waar je met een zero waste lifestyle moet beginnen.. Oké, ik had even twijfels toen ik het blokje zag dat ik over mijn hoofd moest wrijven als shampoo. Maar ik vond het vooral heel leuk om dit eens een keer uit te proberen.

Alle artikelen zijn van het Duitse natuurcosmeticabedrijf Lamazuna. Hun producten zijn biologisch en vegan. Eerst probeerde ik de zero waste shampoobar met zilversparolie (links). Ik ben hier echt heel enthousiast over! Het blok ruikt pepermunt- en kokosachtig, en wordt een beetje zacht als je het over je natte haar wrijft. Mijn haar was na het wassen ook goed schoon. De geur was helaas niet meer te ruiken. Het is overigens mogelijk dat je haar even moet wennen aan vaste, plasticvrije shampoo. Zet dus even door met de zero waste shampoo en je zal waarschijnlijk nooit meer anders willen.

Het andere blokje is de vaste zero waste deodorant. De bedoeling is dat je het blokje nat maakt en dan onder je oksels wrijft (zoals op het plaatje :). Eigenlijk niets anders dan een roldeo dus, maar dan zonder verpakking. Ik heb de hele dag door de duinen gewandeld vandaag en ik kan je vertellen: de deo werkt goed!

Is het een lolly? Nee, het is tandpasta! En dat werkt als volgt: je maakt je tandenborstel nat en wrijft hem tegen het blokje solide tandpasta aan. Dat begint dan een beetje te schuimen en met dat schuim poets je je tanden. Het smaakte een beetje naar pepermunt, lekker! Ik had wel het idee dat m’n tanden goed schoon waren, maar miste nog een beetje dat frisse ‘tandpastagevoel’ in mijn mond achteraf. Een kwestie van gewenning waarschijnlijk!

Ten slotte zat er ook nog een oriculi in het pakketje. Een wat? Een oriculi, ofwel: een oorstokje. Dit bamboehouten stokje is een vervanger voor de wattenstaafjes die je elke keer weggooit. Echt een goed idee, want hiermee bespaar je heel wat plastic. Wel even goed schoonmaken natuurlijk 😉

Nog een laatste opmerking over de producten uit het Zero Waste Kit. Aan zo’n halfzachte shampoobar of deo kleven natuurlijk snel vuiltjes en daarom is het belangrijk ze goed op te bergen. Om het allemaal een beetje hygiënisch te houden, heb je een aantal herbruikbare plastic, glazen of roestvrijstalen doosjes nodig. Als het product op is, kan je die ook heel makkelijk weer gebruiken om je volgende zero waste badkamerproduct te kopen.

Al met al ben ik heel erg blij met de Zero Waste Kit. Het is een goed begin voor een verpakkingsvrije badkamer! Alles werkt fijn en het ziet er ook nog eens leuk uit. Nicky en Jessie, heel erg bedankt voor het leuke pakketje en de lieve kaart erbij!

6 thoughts on “Zero Waste Kit: de start voor een verpakkingsvrije badkamer”

  1. Ieeh, ik houd niet van kokos, haha (dus ik ben blij dat die geur niet blijft hangen). Wel cool verder! Of nou ja, de tandpasta vind ik een beetje eng of zo, maar die shampoo en vooral deo zou ik best eens willen proberen. 🙂

  2. De producten zien er allemaal heel erg leuk uit. We fijn dat je ze gewonnen hebt want zelf zou ik ze misschien niet direct durven kopen. Je artikel is ook heel fijn geschreven!

  3. Dit is echt een goed initiatief! De shampoo bar doet me een beetje denken aan shampootjes van Lush, die je ook in blokvorm kan kopen. Nog nooit geprobeerd, maar ik ben altijd wel nieuwsgierig! En ik ben het helemaal eens met het feit dat al die plastics overal omheen echt onzin is. Dan kan je non-biologische citroenen kopen in de winkel zonder verpakking, of wel biologische citroenen met zowel een papieren bakje en plastic verpakking eromheen. Waar is de logica? Okay, veel te lange reactie 🙂 Ik vind het in ieder geval tof!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.