Zeewierwraps met cottage cheese en verse groenten

Zeewierwraps recept

Dat zeewier onwijs veelzijdig is, laat Seamore wel zien. Na bacon en pasta maakt deze innovatieve onderneming nu ook zeewierwraps. Deze wraps met een subtiele zeewiersmaak zijn perfect voor een bijzondere lunch of feesthapje. Ik vulde ze met lekkere, verse groenten en cottage cheese. Niet ingewikkeld, wel lekker. Mmm!

recept zeewierwraps

Het recept voor deze lekker frisse zeewierwraps is heel eenvoudig. De wraps hebben van zichzelf al behoorlijk wat smaak, dus veel hebben ze niet nodig. Verdeel de inhoud van een bakje cottage cheese over de vier wraps. Leg op elke wraps een flinke hand verse, gewassen spinazie. Snijd ongeveer twintig cherrytomaatjes in kwarten en verdeel ze over de zeewierwraps. Rol de wraps op en… klaar!

Zeewierwraps recept Seamore

OVER SEAMORE ZEEWIERwraps

Zeewier is een duurzaam product. Behalve zeewater en zonlicht hebben de planten niks nodig om te groeien. Geen pesticiden, land en kunstmest komen er aan te pas. Bovendien is het hartstikke gezond. Er zitten weinig calorieën, maar veel mineralen en vezels in. En hé, ook niet onbelangrijk: het is hartstikke lekker. Het zeewier van Seamore wordt met de hand geoogst, gedroogd en daarna verpakt. Als je benieuwd bent hoe dit precies gaat, kan je het stappenplan voor zeewier oogsten op de site van Seamore bekijken. Het grootste deel is Europees zeewier, dat biologisch gekweekt wordt. Voor de wraps wordt een klein deel uit Korea gehaald omdat het gaat om een soort die nauwelijks voorkomt en zeer kostbaar is. Seamore heeft me uitgelegd dat dit Koreaanse zeewier naar lokale maatstaven biologisch gekweekt wordt en ze bezig zijn met hiervoor een Europese ‘vertaling’ te krijgen. Ze hopen dit zeewier volgend jaar wel in Europa te kunnen kweken. Behalve wraps, maakt Seamore overigens ook nog zeewierpasta en -bacon. De zeewierbacon bak ik wel eens knapperig voor bij roerbakei of een salade, en ook een groentequiche met zeewierbacon is erg lekker. Volop mogelijkheden met zeewier dus!

– De zeewierwraps heb ik van Seamore gekregen. –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.