Zeewierpasta in Aziatische stijl

Zeewierpasta recept

Misschien dacht je bij het lezen van de titel wel even: ‘Huh?’ Dat kan ik me goed voorstellen. Zeewierpasta? En dan ook nog Aziatisch? Ik ga het uitleggen. Seamore maakt allerlei lekkere producten van zeewier. De zeewierpasta is daar een van. Nu kan je die ook heel goed als noedels gebruiken en ze op Aziatische wijze bereiden. Dat is precies wat ik afgelopen weekend deed en omdat dat onwijs lekker was, deel ik vandaag het recept.

Zeewierpasta op z’n aziatisch

Zoals bij bijna al mijn recepten, kan je deze pasta het beste op gevoel en naar jouw smaak maken. Daarom vertel ik wat ik ongeveer gedaan heb, maar je kan ingrediënten makkelijk vervangen door andere of de hoeveelheden aanpassen. Dat gezegd hebbende, hier komt het recept voor zeewierpasta in Aziatische stijl, voor twee personen.

Breng een kleine pan water aan de kook. Kook hierin een halve tot twee derde zak zeewierpasta. Verwarm in een andere pan een scheutje (sesam)olie en snijd een paar grote bladeren witte of Chinese kool fijn. Roerbak die. Als de kool bijna gaar is, voeg je hier nog een gesneden paprika aan toe. Roerbak die kort mee. Ik liet de groente een beetje rauw en knapperig, zodat er een lekker structuurverschil met de pasta ontstond. Natuurlijk kan je de groente ook helemaal gaar koken. Haal de groente uit de pan en bak hier vervolgens twee handen grote garnalen in. Blus af met sojasaus. Snijd drie lente-uitjes in ringetjes. Giet de pasta na ongeveer 20 minuten af. Meng met de groenten en garnalen en laat alles nog even samen warm worden. Eventueel kan je nog wat extra sojasaus en chili aan het geheel toevoegen. Serveer met de lente-uitjes en sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Zeewierpasta recept Aziatisch

OVER SEAMORE ZEEWIERpasta

Zeewier is een duurzaam product. Behalve zeewater en zonlicht hebben de planten niks nodig om te groeien. Geen pesticiden, land en kunstmest komen er aan te pas. Bovendien is het hartstikke gezond. Er zitten weinig calorieën, maar veel mineralen en vezels in. En hé, ook niet onbelangrijk: het is hartstikke lekker. Het zeewier van Seamore wordt met de hand geoogst, gedroogd en daarna verpakt. Als je benieuwd bent hoe dit precies gaat, kan je het stappenplan voor zeewier oogsten op de site van Seamore bekijken. Het zeewier waarvan de pasta gemaakt is, wordt biologisch gekweekt in Europa; een deel in Frankrijk en een deel in Ierland. Behalve pasta, maakt Seamore overigens ook nog zeewierwraps en -bacon. De zeewierbacon bak ik wel eens knapperig voor bij roerbakei of een salade, en ook een groentequiche met zeewierbacon is erg lekker.  De wraps heb ik een tijdje geleden gevuld met verse groenten en cottage cheese. Volop mogelijkheden met zeewier dus!

– De zeewierpasta heb ik van Seamore gekregen. –

2 thoughts on “Zeewierpasta in Aziatische stijl”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.