Tips voor een gezellige warme truiendag

Warmer-Pulli-Tag Tipps

Vrijdag is het warme truiendag! Dé dag om de verwarming een graadje (of twee) lager te zetten, je favoriete trui aan te trekken en je zo in te zetten tegen energieverspilling. Maar hé, het moet natuurlijk wel aangenaam blijven. Met deze tips maak je er een gezellige warme truiendag van.

Warme truiendag: wat en waarom?

Verwarm jezelf, niet de wereld. Dat is het motto van warme truiendag, elk jaar georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Wist je dat je maar liefst 6% CO2 en 6% energie bespaart als je de verwarming één graad lager zet? Waarschijnlijk hoef ik niet meer uit te leggen waarom dat belangrijk is, maar mocht je hier toch meer uitleg over willen hebben, kan ik je aanraden deze infographic van de Volkskrant te bekijken en de blogpost van Lysanne te lezen.

1. Trek je favoriete warme trui aan

Warme truiendag begint natuurlijk met een warme trui. Dit is hét moment om je lievelingstrui aan te trekken. Heb je die nog niet? Een kledingruil is een duurzame en goedkope manier om nog aan een lekker warme trui te komen. Ook leuk: brei zelf een trui.

2. Zet een grote pot thee, koffie of chocolademelk

Als je je van binnen opwarmt, voel je je ook lekker warm. En hoe gaat dan nou beter dan met een grote pot van je favoriete thee? Ik ga vrijdag zeker een paar extra koppen zelfgemaakte chai latte drinken. Mmmm!

Warme truiendag tips

3. Knuffelen houdt je ook warm 😉

Dat de verwarming een graadje lager staat, is natuurlijk een goed excuus om extra veel te knuffelen. Want zeg nou zelf: warme truiendag met z’n tweeën (of drieën, of met een hele groep) is natuurlijk nog nét iets gezelliger dan alleen. Waarom maak je er niet meteen een gezellige pizza-avond met vrienden van?

4. Ga naar buiten!

Is het je binnen toch iets te fris? Beweeg! Daardoor gaat je bloed sneller stromen en krijg je het vanzelf weer warm. Dus hop: jas aan, sjaal om en naar buiten. Hier vind je een heleboel wandelinspiratie in binnen- en buitenland.

5. Bouw een fort van dekentjes en kussens

Als het je met al deze tips nog steeds wat te koud is, is er altijd nog een noodoplossing: trek alle dekentjes en kussens uit de kast, bouw een lekker zacht fort (ja, echt, zoals vroeger), ga er middenin liggen en voel de warmte.

Elke dag warme truiendag

En, heb je het overleefd? Misschien heb je het verschil niet eens gemerkt. Mooi, dan kan die verwarming de komende dagen ook wel een graadje lager blijven. Dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Wist je overigens dat het luchten van je huis ook superbelangrijk is, ook in de winter? Luchten houdt de vochtigheid uit huis, waardoor het weer sneller opwarmt. Maak van elke koude dag een warme truiendag!

One thought on “Tips voor een gezellige warme truiendag”

  1. Ik zou willen dat ik het lekker warm kreeg met een extra laagje. Helpt helaas niet. Ik heb altijd koude handen en voeten. Ik draag wollen sokken, thermos ondergoed. Ik sport, heb geen ondergewicht. Ik moet helaas de verwarming hoger zetten om het behaaglijk te hebben. Het is niet anders.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.