Warme chocolademelk met munt

Warme chocolademelk munt

Nu de dagen weer kouder, grijzer en natter beginnen te worden, breekt ook de tijd voor warme chocolademelk weer aan. Lekker ’s avonds met een dekentje op de bank of in een thermosfles voor een lange herfstwandeling. Natuurlijk is een simpele chocolademelk al genoeg voor een warm gevoel, maar soms is het wel leuk om te experimenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze warme chocolademelk met munt? Warm en fris tegelijk!

Recept Munt-chocolademelk

Voor twee glazen chocolademelk
Verwarm 500 ml melk in een pannetje. Laat hier twee zakjes muntthee zachtjes in meekoken tot je de munt begint te ruiken. Je kan de melk tussendoor even proeven en de thee eventueel nog langer laten trekken. Voeg dan twee eetlepels cacao en suiker of honing naar wens toe. Zorg dat deze goed oplossen in de melk. Als je geen klontjes meer ziet, schenk je de warme chocolademelk in twee glazen. Slagroom erop, takje munt erin en klaar!

Warme chocolademelk munt

Tips en alternatieven

De smaak van deze chocolademelk is subtieler dan met bijvoorbeeld een muntsiroop. Ik vind dat zelf erg lekker omdat de munt dan niet teveel overheerst. Als je liever een krachtigere muntsmaak wil, maar geen siroop in huis hebt, kan je pepermuntjes fijnmalen en deze met de cacao meeroeren. Overigens kan je deze warme chocolademelk kan je ook heel goed met plantaardige melk maken. Kies er een met een niet te heftige smaak, zoals amandelmelk.

Liever een ander warm drankje?

Alle witte chocolademelkfans vinden hier een recept voor kruidige witte chocomelk met chili. Houd je helemaal niet van warme chocolademelk? Wat dacht je dan van een kop verse chai latte? Net zo verwarmend en in een kwartiertje gekookt! Heerlijk om de dag mee te beginnen.

5 thoughts on “Warme chocolademelk met munt”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.