Geruild: een tweedehands outfit voor €0,-

Kledingruil tweedehands outfit

Een gratis nieuwe outfit? Welkom in de wereld van de kledingruil! Je neemt er een paar kledingstukken van jezelf mee naartoe en komt met ‘nieuwe’ kleding thuis. Op deze manier heb ik al een aantal leuke kledingstukken bij elkaar gesprokkeld. Op dit moment is dit mijn favoriete tweedehands outfit.

De tweedehands outfit

Ik was al een tijdje op zoek naar een zwarte broek, toen ik deze opeens vond bij RuileBuiten, een kledingruil bij Het Veerkwartier in Haarlem. Hij zit als gegoten en past overal bij. Het gestikte patroon maakt ‘m net wat bijzonderder dan een effen zwarte broek. Ook dit blauwe topje vond ik tijdens deze kledingruil. De stof is een beetje ruw en stro-achtig en contrasteert daarom leuk met de zachte broek.

Kledingruil tweedehands outfit

Kledingruil: gezellig en gratis

Twijfelend stond ik voor de spiegel, toen iemand zei: wat staat dat topje je goed, zeg! Weg twijfel. Dat is nou zo leuk aan een kledingruil: de sfeer is goed, iedereen is gezellig en mensen gunnen elkaar een nieuwe outfit. Bovendien is kleding ruilen duurzaam en gratis. Het is een goede manier om anderen blij te maken met kleding die je niet meer draagt en zelf weer wat nieuws aan je kledingkast toe te voegen. Als je wil weten hoe leuk kleding ruilen is, kan je mijn artikel over de kledingruil in Haarlem lezen of bij Hermien nóg negen redenen vinden waarom kleding ruilen tof is.

Wil je ook een gratis tweedehands outfit scoren? De volgende RuileBuiten vindt op 21 april bij Het Veerkwartier plaats. Hier vind je een overzicht van alle bewuste mode evenementen.

10 thoughts on “Geruild: een tweedehands outfit voor €0,-”

  1. Wat een super leuke outfit! Had je zelf ook veel kleren meegenomen naar de kledingruil? Ik heb al wel een keer bij de IJhallen gestaan, wat echt super leuk was, maar dit lijkt me echt nog leuker!

    1. Dankjewel! Bij RuileBuiten aan de Veerplas neem je minimaal drie en maximaal acht items mee. De laatste keer had ik acht kledingstukken meegenomen want ik had net mijn kledingkast uitgeplozen 🙂 Kleding verkopen is natuurlijk ook een goede. Vaak vind ik dat zelf net iets teveel moeite en dan geef ik het net zo lief weg eigenlijk. Kleding ruilen is dan natuurlijk een perfecte optie! Anders kom je de volgende keer ook? Op 21 april wordt er weer een kledingruil georganiseerd!

  2. Wauw wat een gaaf idee en initiatief van mensen! Jammer genoeg is het voor mij te ver weg! Ik heb zoveel kleding die ik eigenlijk niet draag maar ik kan niet zo goed weg gooien. Dit zou een geweldig initiatief zijn omdat je er iets leuks voor terug krijgt
    Wie weet komt er ooit hier een in de buurt

    1. Het is zeker een leuk concept! Er zijn meer kledingruils dan je denkt, zelfs niet alleen in de grote steden. Je kan eens op Facebook zoeken tussen de evenementen of even googlen. Als er dan echt niks georganiseerd wordt, kan je er altijd nog voor kiezen om zelf een kledingruil te organiseren 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.