5 tips voor een fijne thuis-studeerdag

Hands Off My Chocolate

Als het ’s ochtends nog donker is, de regen tegen het raam tikt en er een berg huiswerk op je bureau ligt, is het verleidelijk om in je warme bed te blijven liggen. Maar hé, die informatie komt niet vanzelf in je hoofd en dat essay gaat zichzelf niet schrijven. Daarom geef ik je in dit artikel vijf tips voor een ultieme thuis-studeerdag.

1. Kies een fijne studeerplek

Of dit nou thuis op de bank, in de bibliotheek of op de grond is, kies de plek waar jij het het fijnst studeert. Voor mij is dit met de laptop aan tafel als ik aantekeningen wil maken of opdrachten moet schrijven en relaxed op de bank als ik artikelen moet lezen. In bed studeer ik nooit, omdat ik dit graag als mijn plek voor ontspanning zie. Dit kan natuurlijk helemaal anders zijn voor jou.

Hands Off My Chocolate

2. Studeer in blokken

Een uur studeren, tien minuten pauze. Bijna niemand kan zich uren achter elkaar concentreren. Als je jezelf voorneemt om een uur echt hard te werken en je daarna een paar minuten rust te gunnen, is de kans groter dat je het volhoudt. Neem elke paar uur een wat langere pauze, waarin je bijvoorbeeld naar buiten gaat, iets lekkers kookt of gaat sporten.

3. eet Chocolade

Hou je het dan vol? Dan heb je dat stuk chocolade echt wel verdiend. Ik overleefde mijn eerste studieweek met de twee nieuwe repen van Hands Off My Chocolate. Mijn favoriet is de pure chocolade met zeezout, hazelnoot en cacao nibs. Dé chocolade om lekker niet te delen terwijl je zit te studeren. Ook heel fijn: Hands of My Chocolate gebruikt eerlijke cacao en steunt de Cocoa Horizons Foundation, dat boeren helpt cacao duurzaam en verantwoord te produceren en hun opbrengst te verbeteren. Dubbel goede chocolade dus! Je koopt de chocolade onder andere bij Albert Heijn, Jumbo, Marqt en online.

Hands Off My Chocolate

4. Maak een to-dolist

Een van de grootste gevaren van thuis studeren, is dat je snel aan wat taken begint en ondertussen met allerlei andere dingen in je hoofd zit. Begin daarom de dag met het maken van een to-dolist. Schrijf daar niet alleen op wát je moet doen, maar ook hoeveel tijd je hiervoor nodig hebt en welke taken prioriteit hebben. Steeds als je tijdens het studeren aan een ander klusje denkt, zet je ‘m op de lijst. Zo is het uit je hoofd en hoef je er pas weer aan te denken als je met deze opdracht klaar bent. Oh, en is het niet heerlijk om af te strepen?

5. Zet liters thee, koffie en warme chocolademelk

Buiten is het koud, nat en winderig. Warme drankjes horen dus bij een ultiem relaxte studeersfeer. Zet een grote pot van je lievelingsthee, maak een lekkere kop koffie of voor de het echte herfstgevoel: warme chocolademelk. Zo kom je die dag wel door!

– Dit artikel werd in samenwerking met Hands Off My Chocolate geschreven. –

11 thoughts on “5 tips voor een fijne thuis-studeerdag”

  1. Volgende week heb ik een tentamen, dus dit artikel komt als geroepen! Ik maak altijd een soort tijdsschema met wat ik allemaal moet doen, dus dat werkt wel heel goed. Die chocola ziet er zoooo lekker uit, ik krijg er heel veel zin in. Malou x

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *