Mijn studentenkamer (+ tips!)

Studentenwohnung einrichten

NL • “Een mens kan nooit genoeg roze hebben”, zei mijn broertje toen hij alle spullen zag die ik mee zou nemen naar Leipzig. Waarschijnlijk was het een grapje, maar voor mijn studentenkamer geldt het zeker. Ik houd van de warmte van rood- en rozetinten en heb mijn appartementje er dan ook mee gevuld. Net als met veel tweedehands en doorgegeven spulletjes. Toen ik mijn kamer inrichtte, wilde ik om geld- en milieuredenen niet alles kopen. Ik dit artikel laat ik zien hoe ik dat heb gedaan!

 

Studentenwohnung secondhand Interieur

 

Vanwege overduidelijke redenen heb ik de meubels niet zelf meegenomen, die stonden er al. Ik was vooral erg blij met deze vakkenkast, die ik achter mijn bed heb gezet. Zo heb ik onderin wat ruimte voor kisten met spullen, die nu lekker uit het zicht staan. In de andere vakken heb ik leuke spulletjes gezet. Het meeste heb ik gekregen of heb ik gevonden op vlooienmarkten en in kringloopwinkels. De fotolijstjes heb ik bijvoorbeeld gekregen van een vriendin in Leipzig die naar het buitenland verhuist binnenkort. De lichtjes en kussens komen van de kringloopwinkel en de kaarsen heb ik gekregen. En die Himalayazoutlamp van de eerste foto? Samen met een vriendin kocht ik er twee voor een euro op een vlooienmarkt in Leipzig. Eentje voor haar, eentje voor mij.

Tip 1: Mensen die verhuizen gooien vaak veel spullen weg. Vraag eens of ze misschien wat weg willen geven. 


Tip 2: Vlooienmarkten en kringloopwinkels! Je vindt er vaak leuke spulletjes voor weinig. Maak er gewoon een leuk dagje met vrienden van en zoeken maar. 

Studentenwohnung einrichten Küche
Studentenwohnung Badezimmer recyle
In mijn studentenappartement heb ik ook een klein keukentje en een badkamer. In beide hergebruik ik glazen potjes en blikken. Mijn tandenborstel staat in een pastasauspot, mijn make-up in een bonenblik en de koffie bewaar ik in een leuk potje waar eerst jam in zat. Ook handig als je bijvoorbeeld boodschappen doet in zero waste-winkels. Recycling? Zeker weten!
Tip 3: Was (mooie) glazen potten en blikken af en hergebruik ze!
Student Wohnung einrichten second hand
Het meest blij ben ik nog wel met deze gave kalenderplaten. Ik ben er op een bijzondere manier aan gekomen en ze staan echt leuk op die enorme witte muur. In Leipzig heerst een fijne deelcultuur. Het beste is dat te zien aan twee Facebookgroepen: Free your stuff Leipzig (voor spullen) en Leipzig Foodsharing (voor eten). In die eerste groep ging ik op zoek naar iets moois voor aan de muur. Twee dagen later fietste ik naar de andere kant van Leipzig om een kalender met botanische platen op te halen. De vrouw van wie de kalender was, had er al lang plezier van gehad, maar vond het nu tijd om op te ruimen en vond het leuk dat ze mij ermee blij kon maken. Anders was ‘ie in de prullenbak verdwenen…
Tip 4: Kijk eens op internet naar groepen waar mensen hun spullen gratis weggeven. Vaak zit hier nog veel bruikbaars en moois bij. Zij blij, jij blij, de natuur blij. 
 
 
Student Wohnung einrichten
 

Midden in mijn kamer staat een enorme kast. Die stond er al toen ik aankwam en die is onmogelijk te verplaatsen. Eerst had ik een hekel aan het ding, maar nu zie ik er de voordelen van in. Echt bijna al mijn spullen passen in deze kast, waardoor ik mijn kamer makkelijk kan opruimen. En bovendien gebruik ik een van de zijkanten, die achter mijn bureau, als ‘prikbord’. Inmiddels is het een verzameling herinneringen. En zie je ook de quote van mijn broertje? Het mooie is: ik heb er niets voor gekocht. Het zijn allemaal museumkaartjes, opgestuurde foto’s, ansichtkaarten en visitekaartjes van cafés. Leuk, he!

Tip 5: Voor zo’n muur/kast voor herinneringen heb je eigenlijk niets meer dan tijd nodig. Overal waar je komt, krijg je namelijk wel kaartjes en plaatjes. Na een paar weken hangt je muur/kast al vol!

 

7 thoughts on “Mijn studentenkamer (+ tips!)”

  1. Wat leuk om te zien hoe je er je eigen plekje van hebt gemaakt. Die rood- en rozetinten staan inderdaad erg mooi en geven je kamer echt een toffe sfeer, I like! Erg leuk artikel!

  2. Dit is nou precies iets wat ik me afvraag: hoe ziet eeb echt studentenplekje eruit? Ik heb er wel eens eentje irl gezien, maar dan nog is het leuk om ook in jou stulpje te mogen gluren. Ik ben ook heel erg voor tweedehands dingetjes scoren en recyclen, want kijk wat voor moois je er nog uit kunt halen! Super leuk Janna, gezellig plekje heb je!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.