Snelle ijskoffie (ook om mee te nemen!)

Posted on Recepten
Snelle ijskoffie recept

Met dit zomerse weer zitten we natuurlijk het liefst de hele dag op terrasjes ijskoude drankjes te drinken. Maar hé, daar wordt onze portemonnee niet altijd blij van. Gelukkig kan je heel veel dingen zelf maken, zoals deze heerlijke ijskoffie. Moeilijk? Helemaal niet! Deze snelle ijskoffie heb je binnen een paar minuten gemaakt. Dan kan jij ondertussen gewoon weer van de zon gaan genieten!

Recept voor snelle ijskoffie

Je kan dit bijna geen recept noemen, zó simpel is het, maar dit is hoe je deze snelle ijskoffie maakt. Zet een heel sterke kop koffie, bijvoorbeeld een dubbele espresso of een filterkoffie met veel koffie en weinig water. Als je van zoet houdt, is dit het moment om suiker, honing of een andere zoetstof toe te voegen, zodat het nog goed oplost in de koffie. Giet de koffie dan in een ijsblokjesvorm en vries in. Haal de blokjes uit de vorm en giet er melk overheen. Hoe meer melk, hoe minder sterk de ijskoffie wordt. Ga buiten in de zon zitten en geniet van dit zomerse weer!

Snelle ijskoffie recept

Tips en variaties

Je kan deze ijskoffie precies zo maken als je lekker vindt. In plaats van koemelk kan je de ijskoffie ook met een plantaardige melk, zoals havermelk maken. En wat dacht je van een scheutje caramelsiroop? Overigens kan je deze ijskoffie ook heel makkelijk meenemen. Giet de melk en ijsblokjes in een thermosfles en je bent klaar om te gaan!

Meer van de thee? Deze verse chai latte kan je ook prima koud drinken! Of maak eens je eigen vlierbloesemsiroop.

3 thoughts on “Snelle ijskoffie (ook om mee te nemen!)”

  1. Ah dit artikel komt echt precies op het juiste moment in mijn feed terecht, want ik heb al de hele week zin in ijskoffie! En wat makkelijk ook eigenlijk, ga het meteen proberen 🙂

  2. Aahh wat een lekker recept 😉 Jouw foto’s zien er echt heel leuk uit. Goed idee ook om de koffie in te vriezen als ijsblokjes. Zo blijft de smaak van de koffie sterk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.