Brushlettering @ Selbermachwerkstatt

Je kent ze wel: boekjes en posters met van die mooie handgeschreven quotes. Die kan je natuurlijk kopen, maar het is veel leuker om er zelf een te maken. Dat kan bij de workshop brushlettering in de Selbermachwerkstatt in Leipzig. De eerste vond twee weken geleden plaats en ik mocht erbij zijn. Gewapend met een speciale stift, Annetts zelfgemaakte gids en een heleboel papier gingen we aan de slag. Zodra ik mijn eerste letter op papier zette, was ik verkocht.

Brushlettering Workshop Leipzig

Toen Annett haar eigen sieradenlabel Schmuck dich schön opgezette, vroegen veel mensen haar hoe ze de sieraden maakte. Ze besloot daarom workshops te gaan geven. En zo was de Selbermachwerkstatt geboren! Zeefdrukken, etagères bouwen, naaien en zelf natuurcosmetica maken, je kan het er allemaal leren. En daar is nu dus een workshop brushlettering bijgekomen!

Workshop Leipzig Selbermachwerkstatt Brushlettering

 
Tijdens de workshop leer je de basis van het brushlettering. Hoe houd je je pen vast? Hoe krijg je de juiste flow? En hoe maak je de perfecte B? Annett geeft allerlei praktische tips. Zelf begon ze een jaar geleden met brushlettering en omdat ze nog elke dag leert, weet ze exact waar je als beginner op moet letten. Het is moeilijk níet enthousiast van brushlettering te worden, als je Annett erover hoort praten.

Workshop Leipzig Selbermachwerkstatt Brushlettering

En gelukkig hoef je ook niet te stoppen als de workshop na drie uur voorbij is. Voor de workshop in de Selbermachwerkstatt betaal je 50 euro, dat is inclusief een glas bubbels en een paar lekkere snacks. Je mag je gids/oefenpapier, pen en klembord mee naar huis nemen. En mocht je dan thuis aan het oefenen zijn en opeens een vraag hebben, mag je haar gerust mailen, drukt Annett ons op het hart. Ben je niet nou niet in Leipzig, maar wil je wel graag brushletteren? In de webshop vind je een startersset en op haar blog vind je een handig artikel voor beginners (in het Duits).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.