Drie dagen detoxen met sapjes van Uzuma

Minder suiker eten

Hoe zou het zijn om alle maaltijden te vervangen door sapjes? Om drie dagen alleen maar groente en fruit te drinken? Ga je je van een sap detox echt beter voelen? Ik probeerde de sapdetox van Uzuma drie dagen uit om een antwoord te krijgen op deze vragen. Het effect was verrassend en ik heb nog een aantal tips voor mensen die ook deze sapdetox willen proberen.

Met de sapjes krijg je ruim een kilo groente en fruit per dag binnen. Een stuk makkelijker dan deze berg vitamines eten, hè?

Een helder hoofd en gezond gevoel

Vol goede moed startte ik de eerste dag met twee glazen water en een groen sapje. Elke twee uur volgde een ander sapje. De detox van Uzuma bestaat uit zeven sapjes per dag, waarvan vijf verschillende smaken. De rode sappen zijn wat zoeter en frisser, de groene smaken wat gezonder. Mijn favoriete is ‘Aura’, een groen sapje met onder meer spinazie, passvrucht en limoen. Tussendoor heb ik wel zin om te snoepen (pure gewoonte, vrees ik), maar ik weet het vol te houden. Mijn tip voor iedereen die ook eens een detox wil proberen: maak er een paar relaxte dagen van. Je krijg minder calorieën dan normaal binnen, dus wat meer ontspannen dan normaal kan geen kwaad.

Het valt me na dag 1 meteen op hoe helder en geconcentreerd ik me voel. Geen vervelende energiedip na de lunch, nauwelijks gerommel in m’n buik en een sterke focus. Heel prettig! Uzuma raadt je aan naast de detox nog minstens twee liter water of thee te drinken. Het zal je dan ook niet verbazen dat vaak naar het toilet moet. Maar hé, na drie dagen voelde ik me weer helemaal schoon van binnen. Bijkomend positief effect: ik wilde dit gezonde gevoel niet meteen ‘verpesten’, dus ben extra gemotiveerd door te gaan met gezond eten.

Sap detox Uzuma

de cold pressed sapjes van uzuma

Uzuma is klein bedrijf dat gevestigd is op het Brabantse platteland. Haar missie is op een gemakkelijke manier essentiële voeding te leveren die het lichaam nodig heeft om fit te blijven. Daarom maken ze zeven verschillende sapjes, die helemaal rauw, supervers en gezond zijn. De sapjes zijn koud geperst met behulp van het high pressure processing-proces (HPP), waardoor er zoveel mogelijk vitaminen en mineralen behouden blijven. Verder worden er geen geur-, kleur- en smaakstoffen aan de sapjes toegevoegd. Puur natuur dus!

Uzuma en duurzaamheid

Door de hoge druk van het HPP-proces, is het helaas niet mogelijk de sapjes in glazen flessen te verpakken. Daarom heeft Uzuma ervoor gekozen flessen van gerecycled PET te gebruiken. Deze flesjes zijn ook nog eens BPA-vrij. Als je daarna weer goed het afval scheidt, kunnen de flesjes in de toekomst weer nieuwe flesjes worden. Het pakket werd in een kartonnen doos met piepschuim en een koelelement bezorgd. Heel fijn, want daardoor waren de sapjes nog goed koud. Joyce van Uzuma mailde mij verschillende mogelijkheden om het verpakkingsmateriaal te hergebruiken: als koelbox, verhuisdoos of knutselmateriaal bijvoorbeeld. Het koelelement kan je natuurlijk ook weer opnieuw gebruiken. Ik ben blij dat Uzuma hier zo goed over na heeft gedacht en ik hoop dat ze zo innovatief blijven om het proces in de toekomst de optimaliseren!

– Door Uzuma werd ik uitgenodigd om een van hun sapkuren uit te proberen. Ik heb een sapkuur naar keuze ontvangen, deze drie dagen getest en een eerlijke review geschreven. –

2 thoughts on “Drie dagen detoxen met sapjes van Uzuma”

    1. Ik denk dat ik me vooral ook veel beter ging voelen omdat ik geen andere “troep” binnenkreeg. Ik kan je zo’n soort detox dus zeker aanraden, maar wees wel voorzichtig: je krijg een stuk minder voedingsstoffen binnen dan normaal en daarop moet je dan ook een paar dagen je ritme aanpassen. Goede reden voor een relaxed weekendje 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.