Rode linzensoep met kokosmelk

Rode linzensoep met kokosmelk

Soep is altijd goed. Goed om mee op de bank te ploffen en het weekend te beginnen, goed om met z’n allen aan tafel te eten én goed om romantisch met z’n tweetjes op te slurpen. Kortom, nu is een perfect moment om soep te maken. Deze lekkere volle rode linzensoep met kokosmelk zet je binnen een halfuur op tafel. Tijd voor weekend!

Recept voor kokos-linzensoep

voor 4 personen

Kook 350 gram rode linzen met genoeg water zodat ze onder staan. Snipper ondertussen een ui, een paprika en een teentje knoflook. Voeg die toe als de rode linzen bijna gaar zijn (ongeveer na 20 minuten). Schenk dan een pak gezeefde tomaten en 150 mililiter kokosmelk erbij. Voeg naar smaak kaneel, kerriepoeder, koriander, chili, peper en zout toe. Pureer de soep en laat nog even goed warm worden. Serveer de soep met een takje peterselie en lekker vers brood.

variaties en tips

Met deze soep kan niet veel mis gaan. Liever een andere kleur paprika? Prima. Nog een wortel over? Die smaakt er ook goed bij. Houd je niet van koriander? Geen probleem. Pas deze rode linzensoep gewoon naar jou smaak aan. Pureer ‘m overigens niet te veel want daardoor houdt de soep een lekkere bite.

3 thoughts on “Rode linzensoep met kokosmelk”

  1. Ik vind het zo moeilijk om de linzen in de kast op te gebruiken, ik heb ze ooit gekocht in een ‘gezonde opwelling’. Dit receptje is gelukkig niet té uitdagend dus misschien verdwijnen ze één van de volgende dagen dan toch. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.