Schoolsnack #1: Appel-havermoutkoek

Recept appel havermout vierkant

Over anderhalve week ben ik samen met heel veel andere studenten weer onderweg naar de universiteit. Jij ook? Of ben je zelfs alweer begonnen op school? Dan is deze receptenserie perfect voor jou. Vanaf vandaag deel ik elke week een back-to-school recept. Eenvoudige, snelle recepten die je makkelijk in je rugzak meeneemt. Zo’n lekkere snack in je lunchbox maakt de start van dit schooljaar nét iets makkelijker. Deze week: appel-havermoutkoek met knapperige topping.

Recept appel-havermoutkoek

Recept voor appel-havermoutkoek

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Havermoutbodem

Prak twee rijpe bananen. Mix met 180 g havermout met 240 ml (plantaardige) melk en een theelepel kaneel. Voeg voor extra bite nog een handje zonnebloempitten toe. Voeg voor een zoetere bodem eventueel honing of suiker naar smaak toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm.

Appelmidden

Snijd twee grote zoetzure appels in kleine stukjes. Verdeel de appel over de havermoutbodem en druk ze in het beslag.

Crumbletopping

Mix 130 gram havermeel met 25 g havermout, 70 g suiker, 4 theelepels olie, een theelepel kaneel en een theelepel koek- en speculaaskruiden. Schep om tot een losse crumble ontstaat. Verdeel de crumble over de appel.

Bak de appel-havermoutkoek in 40 tot 45 minuten goudbruin. Laat afkoelen voordat je de koek in vierkanten snijdt. Houd de appel-havermoutkoek vers in de koelkast.

Meer recepten vind je hier! Wat dacht je bijvoorbeeld van simpel zelfgemaakt naanbrood?

16 thoughts on “Schoolsnack #1: Appel-havermoutkoek”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *