Favoriete podcasts over reizen en lifestyle

Een podcast luisteren is vaak alsof je een goed gesprek in een café afluistert. Maar dan hoef je niet te doen alsof je ongeïnteresseerd bent. Het is bovendien de perfecte tijdsbesteding op momenten dat je niet kan lezen. Op de fiets bijvoorbeeld. Of terwijl je in een overvolle trein staat. Brein uit, podcast aan.

1. The slow home podcast (Engels)

Dit is mijn nieuwste ontdekking! Een podcast over -suprise!- een langzamer leven. Brooke McAlery is een van de mensen die nee zegt tegen een full speed leven en praat met mensen die het ook wat rustiger aandoen. In een van de gesprekken praat ze bijvoorbeeld met Cait Flandres, die in 2017 elke maand een slow experiment heeft gedaan. Van rustig wakker worden tot je huis zo inrichten dat je geen sport meer nodig hebt, over alles wordt gepraat!

2. A mindful mess (Duits + Engels)

In deze podcast van Madeleine Daria Alizadeh gaat het om persoonlijkheidsontwikkeling en een duurzaam leven. Ze spreekt recht uit het hart en beantwoordt interessante vragen zoals waarom sommige relaties energie kosten en andere geven, en of ‘made in Europe’ meteen betekent dat het eerlijk geproduceerd is. De meeste afleveringen zijn in het Duits. Omdat ze nu op Bali zit voor een cursus tot yogadocent en ze daar praat met internationals, zijn een aantal van haar recente afleveringen in het Engels.

3. Meditation, coaching & life (Duits)

Misschien vind je dat de titel van deze podcast een beetje zweverig klinkt, maar dat zijn de gedachtegangen van de host Michael Kurth helemaal niet. Nogal recht-door-zee vertelt hij over zijn eigen ervaringen om mindfulness een plekje in het leven na zijn carrière als rapper te geven. Tussen de afleveringen vind je ook een paar geleide meditaties. Alle afleveringen zijn Duits, dus een goede manier om je Duits weer op te halen 😉

Podcasts tips

4. From the heart (Engels)

Deze podcast wordt gehost door Rachel Brathen, oftewel ‘yoga girl’. Ook als je (nog) geen yoga doet, kan deze podcast erg interessant zijn! De onderwerpen variëren namelijk van slaap tot #metoo en van veganisme tot kwetsbaarheid. Meestal kletst Rachel over deze onderwerpen met gasten, die weer nieuwe visies inbrengen, waardoor de gesprekken veel diepgang krijgen. Erg leuk!

5. The Mustards (Engels)

Diepgaande thema’s op een luchtige manier besproken, zo zou je de podcast kunnen omschrijven. Mijn favorieten tot nu toe zijn ‘How do you communicatie?’ en ‘Is boredom the source of all evil?’

Je luistert podcasts door een app zoals Podcast & Addict of iTunes op je telefoon te downloaden en je daar te abonneren op je favorieten. Dan wijst het zich eigenlijk vanzelf. Tip: je kunt de snelheid van de audio veranderen. Handig!

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.