Zero waste reizen met Oodles & Pinches

zero waste reizen Oodles & Pinches

Over drie weken zit ik in het vliegtuig naar Colombia. De backpack staat klaar, maar nu moet ‘ie nog ingepakt worden. Het liefst houd ik alles zo lichtgewicht mogelijk, want we zullen behoorlijk wat kilometers afleggen. Mijn toilettas heb ik in ieder geval al gevuld met een paar zero waste artikelen van Oodles & Pinches. Die zijn superlicht, niet vloeibaar (geen ontploffingsgevaar!), natuurlijk én plasticvrij.

Zero waste op reis

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat we met z’n allen wel wat minder plastic mogen gebruiken. Op reis vind ik het vaak nog lastiger dan thuis om plastic te vermijden. Je koopt kleinere (gemaks)verpakkingen in de supermarkt, kan soms het water uit de kraan niet drinken, koopt een smoothie in een kraampje op straat… Op reis neem ik sowieso altijd mijn thermosfles mee en ook hergebruik ik de mini-verpakkingen van toiletartikelen door ze te vullen. Nog toffer is het natuurlijk als je helemaal zero waste artikelen mee op reis kan nemen.Zero waste reizen Oodles & Pinches

tooth tabs en shampoo bar

Heb je wel eens je tanden gepoetst met tooth tabs? Dit zijn een soort kleine pepermuntjes waar je op kauwt en vervolgens je tanden mee kan poetsen. De eerste keer vond ik het erg wennen, want het schuimt niet echt en het smaakt ook minder heftig dan ‘normale’ tandpasta. Maar hé, het resultaat mag er zijn. Een fris gevoel in je mond en schone, gladde tanden. Met 70 tooth tabs (ongeveer 20 gram) kan je makkelijk een maand reizen. Voor het poetsen gebruik ik nu een fijne lichtgewicht bamboe tandenborstel. En zo’n shampoo bar is natuurlijk ook fijn omdat ‘ie niet vloeibaar is. Doei ontplofte-shampoofles-in-backpack-situaties! Deze ruikt trouwens heerlijk fris naar citroen.

Zero waste reizen Oodles & Pinches

oodles & pinches

Oodles & Pinches is de mooie onderneming van Inge Echterhölter. Na een paar jaar reizen en wonen in Noord- en Zuid-Amerika, vestigde deze Duitse avonturier zich in Haarlem. Naast een webshop, heeft ze nu ook een zero waste bezorgservice in Haarlem. En daar houden de ambities van Inge niet op. In de komende tijd wil ze de webshop flink gaan uitbreiden en het zo makkelijk mogelijk maken om producten die je normaal in de supermarkt zou kopen, nu online en zero waste te bestellen. Oh, en had ik al gezegd dat Inge ook ontwikkelaar van de toffe Zero Waste App is? Als je meer wil weten over Inge en haar ambities, kan je een kijkje nemen op de website en blog van Oodles & Pinches.

– Dit artikel werd in samenwerking met Oodles & Pinches geschreven. –

4 thoughts on “Zero waste reizen met Oodles & Pinches”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.