NDSM-werf: Pllek

Op het moment dat we van de pont af stappen, begint het hard te regenen. We rennen over de werf, stappen in te diepe plassen en kruipen nog iets dieper in onze jassen. Koud en nat duwen we de deur van de megagrote container open en stappen we de warme, lichte ruimte in. We staan even verdwaasd om ons heen te kijken en kiezen dan een fijn plekje op een bank bij het raam. “Ooh, dit is zo’n fijne plek”, zeg ik tegen Sonia. En ze is het helemaal met me eens. Pllek, op de NDSM-werf in Amsterdam Noord, is echt geweldig.

Bij Pllek bleek meteen dat Sonia en ik heel erg van dezelfde soort plekjes houden: relaxed, met veel licht en een beetje arty. Sowieso vond ik het onwijs leuk om Sonia te ontmoeten. Ze is heel gezellig en lekker eigenzinnig. Oh, en kijk eens hoe prachtig ze op deze foto staat!

Nog even over Pllek. Zie je hoe romig deze cappuccino er uitziet? Zo smaakt ie ook! Echt een absolute aanrader, zeker ook met sojamelk. Verder kan je bij Pllek ook een hapje eten (de hele dag door) of naar een feestje gaan. De vibe is er heel erg fijn en de mensen aardig. En niet te vergeten: het uitzicht op het IJ is helemaal top. Bij ons scheen de zon soms tussen de diepgrijze wolken door, en dat resulteerde in mooie plaatjes.

Om nog even af te sluiten met een creepy foto: ik ben een erg serieuze koffiedrinker… Neehoor grapje, de rest van de middag heb ik heel erg gelachen met Sonia. We hebben nog gefotografeerd op een onwijs gave locatie op de NDSM-werf, maar daarover komt later een post online!
Pllek kan je trouwens vinden op de Neveritaweg 59. Om daar te komen neem je de pont vanaf Amsterdam Centraal richting NDSM-werf. Vanaf daar is het nog vijf minuutjes lopen.

9 Comments

Add Yours
  1. 7
    Nienke

    Wat een leuk artikeltje en Amsterdam is altijd een strak plan. Ik krijg trouwens onwijs veel zin in koffie door je foto's 🙂 (Op jouw aanraden heb ik trouwens Duolingo gedownload en ik ben verslaafd Wgeloof ik. Ik doe het zelfs als ik niet in de trein zit. Ik ben ook voor Spaans gegaan, dus gracias voor de aanrader, ik vind het leuk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.