Zo geniet je nóg meer van de natuur

IJskunst

Een weekend lang was heel Nederland in de ban van het ijs. Ook ik haalde mijn schaatsen uit de kast om op een ondergelopen weiland in de buurt te schaatsen. Dat geluid van ijs onder je ijzers, al die vrolijke mensen, die kop warme chocolademelk in je tintelende handen… De natuur op zijn mooist! En ook toen het dikke ijs verdwenen was, was er nog veel moois te zien. Vijf tips om optimaal te genieten van de natuur.

IJskunst 1. IJs en vis moet je nemen als het er is. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar als zich een mooie gelegenheid voordoet om naar buiten te gaan, laat ik alles uit mijn handen vallen om ervan te genieten. Hoe vaak kan je nou schaatsen? Hoe vaak krijg je de kans om buiten je broodje te eten? Hop, naar buiten dus!

2. Ga eens door je knieën. Ook laag bij de grond is veel moois te zien. Of misschien wel júist laag bij de grond. Druppels, bloemen, insecten… Ga eens plat op je buik liggen en bekijk de wereld vanuit een ander perspectief.IJskunst 3. Zet je telefoon uit. Een mooie zonsondergang? Even snel een foto maken en aan je vrienden sturen. Ik weet dat de verleiding groot is om direct alles te delen wat je onderweg tegenkomt, maar voor je weet, is het moment voorbij. En is die zonsondergang niet nog veel mooier door je ogen dan door een schermpje?

4. Denk niet dat je te weinig tijd hebt. Natuurlijk is het fijn om de tijd te nemen en uren buiten te wandelen, maar soms kan dat gewoon niet (hé, iemand moet dat essay schrijven en de ramen lappen). Dan maar helemaal niet naar buiten? Zonde. Ook tijdens een kwartiertje in het grasveld aan de overkant kan je veel moois zien.IJskunst5. Voor mooie natuur hoef je niet ver wegAls je al die prachtige verre oorden op social media zit, vergeet je wel eens dat je in de buurt ook prachtige plekken hebt. Zo maakte ik deze foto’s bij een meertje op een paar minuten fietsen.Welke natuur heb je eigenlijk in jouw omgeving? Een nationaal park, uitgestrekte weilanden, een stadspark? Anders vind je hier de zogenaamde NS-wandelingen, wandeltochten die je makkelijk met het OV kan bereiken.

Tags

9 thoughts on “Zo geniet je nóg meer van de natuur”

    1. Gelukkig begint het zo langzamerhand weer lekker lenteweer te worden! En anders: met een dikke jas en warme chocolademelk in je rugzak kan het ook in de winter heel fijn zijn om buiten te zijn 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.